Illalla kannattaa tähyillä taivaalle – lauantain ja sunnuntain välisenä yönä tarjoutuu oiva mahdollisuus revontulibongaukselle myös Keski-Suomessa

Taivas saattaa saada lisäväriä lauantain ja sunnuntain vastaisena yönä eri puolella Suomea, sillä olosuhteet revontulien esiintymiselle Lapin lisäksi myös Etelä- ja Keski-Suomessa näyttävät lupaavilta.

Revontulien todennäköisyys kasvaa auringosta lähteneen massapurkauksen ansiosta, kertoo Ilmatieteen laitos. Tämä massapurkaus saavuttaa Maan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, mikä voi tarkoittaa revontulien leikkiä taivaalla myös Keski-Suomessa.

Jotta revontulet näkyvät maan kamaralle saakka, on sään oltava selkeä.

– Tällä hetkellä näyttää siltä, että ilta ja aamuyö ovat hyvin pilvettömiä, joten ainakin lauantai-iltana revontulet voivat hyvinkin päästä näkymään. Aamuyöllä pilvisyys lisääntyy, mikä voi peittää revontulia, meteorologi Iiris Viljamaa Ilmatieteen laitokselta sanoo.

Keski-Suomeen luvassa aurinkoisia päiviä

Mikäli illan revontulet jäävät näkemättä, pääsee sunnuntaina nauttimaan toisenlaisesta valoilmiöstä, sillä sunnuntaista on tulossa aurinkoinen päivä.

Aurinko pilkahtelee Keski-Suomessa myös alkuviikosta. Myös lämpöasteet nousevat ensi viikon edetessä, ja loppuviiikosta luvassa voi olla jopa reippaasti yli viiden lämpöasteen lukemia.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .