Ilmavoimien komentaja puolustaa Islanti-hanketta

Ilmavoimien mahdollinen osallistuminen Islannin ilmavalvontaan ei menisi hukkaan, vakuuttaa Ilmavoimien komentaja Lauri Puranen.

Kenraalimajuri Purasen mukaan operaatiosta otettaisiin irti kaikki saatavissa oleva hyöty. Kolmen viikon 70 lentotunnista noin 60 pystytään hyödyntämään harjoituksena. Suorien siirtymälentojen osuus on vain noin 10 tuntia, Puranen sanoi toimittajatapaamisessa Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Purasen mukaan hanke ei ole mitään poliittista pr-toimintaa, vaan pohjoismaista puolustusyhteistyötä, joka on "ihan vakava asia". Hänen mielestään kyse on solidaarisuussyinkin perustellusta suhteellisen pienestä panostuksesta.

Myös presidentti Sauli Niinistö puolusti kiisteltyä hanketta maanantaina Maanpuolustuskurssin avajaisissa. Hänen mukaansa osallistuminen on tärkeää, jos pohjoismaista puolustusyhteistyötä halutaan kehittää.

- Emme voi sanoa, että haluamme kehittää, mutta olla sitten kehittämättä. Uskottavuus on tärkein valuuttamme - myös turvallisuuspolitiikassa, Niinistö opasti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Hallitus kokoontuu tänään iltakouluun lomien jälkeen

Koulutyö alkaa monissa kouluissa tänään, ensimmäiset kiirehtivät opintielle jo eilen

Valtiovarainministeriön on määrä saada valmiiksi ehdotuksensa ensi vuoden budjetiksi – neuvotteluissa etsitty keinoja esimerkiksi vientiteollisuuden auttamiseksi

Jyväskyläläinen asianajaja Henry Saleva seurasi humalaista rekkakuskia yli 40 kauhuntäyteistä minuuttia: "Jos olisi osunut kohdalle, olisi varmasti ollut henki pois" – katso video heittelehtivästä rekasta

Opettajien lomautukset alkoivat Karstulassa ja jatkuvat syksymmällä – "Ensi vuoteen haemme muita säästöjä"

Kotijuhlat tulossa ja korona arveluttaa? – lue lääkäreiden ja viranomaisten ohjeet turvalliseen juhlintaan

Rivit, Raitti vai Sylit – nyt kysytään kaupunkilaisten mielipidettä Samulinniityn uudesta asuinalueesta

THL:n pääjohtaja: Maskisuositus julkaistaan torstaina – julkiset liikennevälineet erityishuomiona, suosituksesta tulossa alueellinen

Leivonmäkeläinen Helena Gyldén kohtasi Nelostiellä 2,7 promillen humalassa ajaneen rekkakuskin: "Löin jarrut pohjaan ja huudahdin, että herra jumala, nyt se kaatuu"

Tilapäinen auton tarve? Jyväskylän kaupunki vuokraa kimppa-autoja myös yksityishenkilöille

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.