Ilmavoimien lentonäytökseen Tikkakoskelle saapuva tankkijättiläinen aloitti harjoittelun kolmen maakunnan ilmatilassa

Ilmavoimien Hornet-hävittäjien tankkerina toimiva KDC-10-lentokone on saapunut Suomeen ja aloittanut tankkausharjoittelun. Konetta käytetään Hornet-hävittäjien ilmatankkausharjoituksissa tänään keskiviikkona ja huomenna torstaina.

Tankkauskone kuuluu myös Ilmavoimien Tikkakoskella lauantaina järjestettävän lentonäytöksen kalustoon. Näytöksessä se tukee lentonäytökseen osallistuvien, ulkomaalaisten hävittäjien siirtolentoja.

Tänään kone teki harjoituksia kolme tuntia Savon, Keski-Suomen ja Pohjois-Pohjanmaan maakuntien rajamaastossa. Harjoittelulentonsa kone aloitti Helsinki-Vantaan lentokentältä, josta se lensi harjoitusalueelle Jyväskylän ylitse.

 

Omega Air Refueling Services -yhtiön kone on aiemmin avustanut Ilmavoimia vuosina 2016–2018 Yhdysvalloissa järjestettyjen Hornet-hävittäjien ohjuskaluston päivityksissä. Kone tuki hävittäjiä siirtolennoilla Yhdysvaltoihin.

Pian 40 vuotta täyttävä KDC-10 on oikea ilmojen jättiläinen, sillä se on yli 55 metriä pitkä, ja koneen siipiväli on 50 metriä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .