Ilmoitus Jyväskylän mielenosoituksesta myöhästyi – Näin järjestäjä kommentoi

Jyväskylässä tänään järjestettävästä rasisminvastaisesta mielenosoituksesta ei tehty ajoissa ilmoitusta poliisille. Ilmoitus mielenosoituksesta tulee jättää viimeistään kuusi tuntia ennen tapahtuman alkamista. Mielenosoitus alkaa Kirkkopuistossa kello 18, joten ilmoitus olisi pitänyt jättää kello 12 mennessä.

Keskiviikkona aamupäivällä poliisi ilmoitti toivovansa keskusteluyhteyttä järjestäjiin ja sanoi odottavansa, että tilaisuuden vaatima ilmoitus tehdään poliisiasemalle.

Mielenosoituksen järjestäjät perustelivat Facebookin tapahtumaryhmässä tapahtunutta sillä, etteivät he saaneet yhteyttä poliisiin.

– Jyväskylän poliisille on koitettu tehdä ilmoitusta koko aamupäivä, mutta poliisilaitokselta ei ole tähän mennessä vastattu. Ilmoitus tehdään heti, kun saamme yhteyden poliisiin, järjestäjät kirjoittavat Facebookissa.

Kello 12.40 järjestäjät ilmoittivat Facebook-sivuilla, että ilmoitus on viimein saatu tehtyä. Poliisi on ilmoittanut varautuneensa turvaamaan tilaisuuden häiriötöntä kulkua.

Mielenosoituksen järjestäjät pysyttelevät nimettöminä ja toimivat Facebookissa "Yhdessä rasismia vastaan"-ryhmän nimellä.

Unelmasta totta -mielenosoitukseen on ilmoittautunut jo yli tuhat osallistujaa tapahtuman Facebook-sivuilla.

 

Juttua muokattu 12.50: Järjestäjä kertoi  ilmoittaneensa mielenosoituksesta poliisille 12.40.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .