Iloisia uutisia Keski-Suomen ratsastusväelle – Suojakallion kenttä Jyväskylän Korpilahdella uudistuu

Suojakallion hevosurheilukeskus Jyväskylän Korpilahdella uudistuu. Aluetta kaupungilta vuokraava Korpilahden Ratsastajat on saanut parannustöihin Keski-Suomen Ely-keskukselta 192 000 euron avustuksen. Summalla muun muassa uusitaan ratsastuskentän pohja ja rakennetaan uusi pysäköintialue.

– Seuralla ei olisi ollut mahdollisuuksia tällaiseen remonttiin ilman tukea, joten olemme iloisia avustuksesta. Julkisen rahoituksen lisäksi hankkeessa tehdään talkootöitä noin 60 000 euron arvosta, kertoo Korpilahden Ratsastajien puheenjohtaja Riikka Antikainen.

Keski-Suomen suurimman ulkoratsastuskentän, Painaantien varressa sijaitsevan 110 metriä pitkän ja 60 metriä leveän kentän kantavat kerrokset ja pintamateriaalit uusitaan ja kentälle rakennetaan salaojitus.

– Hyvä ratsastuskentän pohja takaa sen, että laji on hevosille ja ratsastajille turvallinen, kuvailee Antikainen.

 

 

Kentän laitaan tehdään uusi pysäköintialue hevostrailereille ja -autoille. Entinen pieni trailerialue palvelee jatkossa henkilöautojen parkkipaikkana. Tähän saakka henkilöautot on jouduttu jättämään kapean Painaantien varteen kilpailujen aikana.

– Liikenneturvallisuutta lisää sekin, että pysäköintialueelle on jatkossa oma sisään- ja ulostuloliittymänsä, mikä vähentää ruuhkaisuutta. Uusi parkkialue on alueelle hyödyksi myös muiden tapahtumien aikana, kertoo Antikainen.

Myös estekalusto ja kouluaidat uusitaan. Alueelle tulee myös oma porakaivo. Lisäksi keväällä 2020 uudistetaan kahvio- ja wc-tilat.

Kentän parannustyöt alkavat jo touko-kesäkuun vaihteessa.

– Pohja ja uusi parkkipaikka valmistunevat juhannukseen mennessä. Heinäkuussa kentällä jo kilpaillaan, Antikainen kertoo.

Kesän päätapahtumia Suojakalliolla ovat heinäkuun lopussa kansalliset esteratsastuskilpailut ja elokuussa kansalliset kouluratsastuskilpailut. Viime vuonna kentällä nähtiin noin 1650 kilpailusuoritusta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .