Ilta-Sanomat: 59-vuotiaan miehen epäillään toimineen valeasianajajana

Syyttäjä vaatii miehelle vähintään kolmen vuoden vankeusrangaistusta muun muassa törkeistä petoksista.

Syyttäjän mukaan 59-vuotias mies toimi valeasianajajana Etelä-Suomen alueella vuosina 2011–2014, kertoo Ilta-Sanomat. Syyttäjä vaatii miehelle vähintään kolmen vuoden vankeusrangaistusta muun muassa törkeistä petoksista.

 Syyttäjän mukaan mies puolusti asiakkaitaan lukuisissa riita- ja rikosoikeudenkäynneissä sekä poliisikuulusteluissa, vaikka hänellä ei ollut siihen oikeutta. Syyttäjän mukaan venäläistaustainen mies esiintyi luvatta oikeustieteen kandidaattina ja asianajajana. Mies kiistää syyllistyneensä rikokseen.

Ilta-Sanomat kirjoittaa, että haastehakemuksen mukaan mies on huijannut ainakin yhdeksää asiakasta. Valeasianajajana toimimisesta syytetty mies ei kertomansa mukaan tiennyt toimineensa väärin. Ilta-Sanomat kertoo, että mies oli poliisikuulusteluissa sanonut suorittaneensa juristitutkinnon Venäjällä. Hän oli kertomansa mukaan ollut siinä uskossa, että hänen Venäjällä suoritettu tutkintonsa tarkoittaa Suomessa oikeustieteen kandidaatin tutkintoa.

Mies lisäksi kiistää käyttäneensä asianajajan nimitystä, vaikka se on lukenut hänen yrityksensä nettisivuilla ja vuoden 2012 kuntavaalimainoksessa.

– En ole ikinä missään käyttänyt itsestäni asianajaja-nimikettä. Internet-sivuni on tehnyt ulkopuolinen toimisto, en itse.

– Olen ilmoittanut, että nettipalvelun tehnyt firma tulee korjaamaan nimikkeen, koska he ovat sen sinne laittaneet, mies sanoi poliisikuulusteluissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.