Ilta-Sanomat: Bernerin selvityksestä maksettiin konsulteille yli 330 000 euroa

Esimerkiksi kolme professoria sai yhteensä lähes 40 000 euroa.

Liikenne- ja viestintäministeriö maksoi satojatuhansia euroja konsulteille uuden liikenneverkkoyhtiön suunnittelusta, uutisoi Ilta-Sanomat. Kuluja syntyi 331 497,50 euroa. Asia selviää ministeriön lehdelle toimittamasta kustannusten yhteenvedosta. Ensimmäisenä asiasta kertoi Suomen Kuvalehti viime perjantaina.

Ilta-Sanomien mukaan esimerkiksi sekä Asianajotoimisto Bird & Birdille, Strafica Oy:lle, Gaia Colsulting Oy:lle, Vison Alliance Partners Oy:lle, NAG OY:lle että Demos ry:lle maksettiin noin 29 000–30 000 euroa kullekin. Kolme professoria – Olli Mäenpää, Tuomas Ojanen ja Kaarlo Tuori – sai yhteensä lähes 40 000 euroa.

Liikenne- ja viestintäministeriön selvitys liikenneverkkoyhtiöstä koki nopean lopun. Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) esitteli selvityksen viime torstaina. Neljä päivää myöhemmin maanantaina illalla hän ilmoitti, että selvitys on keskeytetty. Asia kaatui kovaan kritiikkin.

Selvityksessä ehdotettiin, että perustettava valtionyhtiö vastaisi valtion liikenneverkon kunnosta ja kehittämisestä ja keräisi tienkäyttäjiltä aikaan perustuvia maksuja, jotka eivät vaatisi paikannusta. Selvitys sisälsi muun muassa ajatuksen autoveron poistamisesta.

Lähteet: Ilta-Sanomat, Suomen Kuvalehti

Uusimmat

Kotimaa

Valtion omaisuutta on pantu lihoiksi jo aiemmin miljardien edestä – Tuloja on käytetty hankkeisiin ja yleisiin menoihin

Hallitusneuvottelijat vaitonaisia omaisuuden myynnistä: "Eri kausilla toimitaan eri tavoin, se on se periaate"

Ylen mittaus: Kokoomus eurovaaleissa suosituin puolue, vihreät ja perussuomalaiset kisaavat kakkossijasta

Nuoret stressaavat alavalintaa ja iso osa pitää välivuoden – yliopiston suosio säilyy, mutta moni uskoo, että pelkkä koulutus ei takaa töitä

Biseksuaali nainen saa usein kevytkenkäisen leiman: "Ajatellaan helposti, että hän on kiinnostunut enemmän kuin yhdestä ihmisestä"

Rahavääntö jatkuu hallitusneuvotteluissa, seuraavaksi aletaan karsia työryhmissä tehtyjä ehdotuksia

Kesäsää katoaa, lämpö putoaa alle ajankohdan keskiarvon

Britanniassa ja Hollannissa äänestetään jo tänään EU-vaaleissa – tuloksia ei ole luvassa ennen sunnuntaita, jolloin suurin osa jäsenmaista äänestää

Ylöjärvellä syttynyt hallipalo näkyi liekkimerenä Tampereen keskustaan saakka

Lastensuojeluyksikössä Mänttä-Vilppulassa syttyi tulipalo, ohjaaja sai pelastettua kaikki lapset ulos –  "Evakuointi onnistui häneltä todella hyvin", palomestari kehuu

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.