Ilta-Sanomat: Bernerin selvityksestä maksettiin konsulteille yli 330 000 euroa

Esimerkiksi kolme professoria sai yhteensä lähes 40 000 euroa.

Liikenne- ja viestintäministeriö maksoi satojatuhansia euroja konsulteille uuden liikenneverkkoyhtiön suunnittelusta, uutisoi Ilta-Sanomat. Kuluja syntyi 331 497,50 euroa. Asia selviää ministeriön lehdelle toimittamasta kustannusten yhteenvedosta. Ensimmäisenä asiasta kertoi Suomen Kuvalehti viime perjantaina.

Ilta-Sanomien mukaan esimerkiksi sekä Asianajotoimisto Bird & Birdille, Strafica Oy:lle, Gaia Colsulting Oy:lle, Vison Alliance Partners Oy:lle, NAG OY:lle että Demos ry:lle maksettiin noin 29 000–30 000 euroa kullekin. Kolme professoria – Olli Mäenpää, Tuomas Ojanen ja Kaarlo Tuori – sai yhteensä lähes 40 000 euroa.

Liikenne- ja viestintäministeriön selvitys liikenneverkkoyhtiöstä koki nopean lopun. Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) esitteli selvityksen viime torstaina. Neljä päivää myöhemmin maanantaina illalla hän ilmoitti, että selvitys on keskeytetty. Asia kaatui kovaan kritiikkin.

Selvityksessä ehdotettiin, että perustettava valtionyhtiö vastaisi valtion liikenneverkon kunnosta ja kehittämisestä ja keräisi tienkäyttäjiltä aikaan perustuvia maksuja, jotka eivät vaatisi paikannusta. Selvitys sisälsi muun muassa ajatuksen autoveron poistamisesta.

Lähteet: Ilta-Sanomat, Suomen Kuvalehti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.