"I'm back" – jyväskyläläinen bloggaaja Tiiu Puranen sai kaapatun Instagram-tilinsä takaisin

Jyväskyläläinen bloggaaja Tiiu Puranen sai kaapatun Instagram-tilinsä palautettua. Puranen päivitti asiasta tililleen tiiupiret keskiviikkoaamuna. Hän kiittää englanninkielisessä päivityksessä saamastaan tuesta ja kehottaa seuraajiaan käyttämään kaksivaiheista todennusta oman tilin suojaamiseksi.

Purasen tili on ainakin seuraajamäärän osalta entisellään, sillä hänellä on yli 8 000 seuraajaa. Julkaisuja tilillä on tällä hetkellä 1 790.

Lue myös: Suositun jyväskyläläisbloggaajan Instagram-profiili kaapattiin – "En ole varastanut tiliäsi, vaan ostin sen"
 

Keskisuomalainen uutisoi ensimmäisenä tiistaina, että Puranen on ennen tilin kaappausta julkaissut Instagramissa yli 2 000 kuvaa, jotka kaappaaja poisti tililtä lauantain aikana. Puranen kertoi tehneensä poliisille rikosilmoituksen perjantaina.

Puranen huomasi tilinsä kaapatuksi torstaina 31. toukokuuta, kun hän ei päässyt kirjautumaan sinne. Lauantaina Puranen sai tiliä käyttävältä henkilöltä viestin, että tämä ei ole varastanut Purasen profiilia vaan ostanut sen. Puranen käytti kaappauksen jälkeen väliaikaisesti tiliä tiiupuranen, johon hän päivitti tietoja varsinaisen tilinsä kaappauksesta.

– Blogini kuuluu A-lehtien Lily-portaaliin, ja he saivat lopulta Ruotsista kiinni jonkun Facebookin edustajan, joka onnistui auttamaan tilin palauttamisen kanssa, Puranen kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa.

Puranen pitää Lainahöyhenissä-lifestyleblogia, jossa on viime aikoina käsitelty muun muassa puutalon rakentamista ja sen sisustamista.

Myös jyväskyläläislähtöisen jääkiekkoilijan Pekka Jormakan Instagram-tili on kaapattu. Hänellä on yli 17 000 seuraajaa. Jormakka kertoi tilin kaappauksesta Facebook-sivuillaan sunnuntaina 3. kesäkuuta.

Suositun jyväskyläläisbloggaajan Instagram-profiili kaapattiin – "En ole varastanut tiliäsi, vaan ostin sen"