Imatran ampujaa epäillään kolmesta murhasta

Uhrit olivat Imatralla asuvia suomalaisia.

Poliisin mukaan Imatran ampujaa epäillään tässä vaiheessa kolmesta murhasta, sillä teko edellytti suunnitelmallisuutta.

– Epäilty ei ole sattumalta kiväärinmallisen aseen kanssa keskustaan päätynyt. Jonkinlaista suunnitelmallisuuttahan siinä on ollut, että hän tällaisia tekoja menee sinne toteuttamaan, sanoo rikoskomisario Saku Tielinen.

Tielisen mukaan ampumisesta epäillyllä 23-vuotiaalla imatralaismiehellä on taustallaan muun muassa väkivaltarikoksia.

Ase oli poliisin tietojen mukaan luvallinen mutta ei kuulunut epäillylle itselleen. Ase oli kiväärinmallinen mutta ei sarjatuliase. Laukauksia oli silminnäkijähavaintojen mukaan kolmesta neljään.

Epäiltyä ei ole vielä kuulusteltu, joten motiivista poliisilla ei ole tietoa. Tämänhetkisen tiedon mukaan näyttää kuitenkin siltä, että uhrit ovat valikoituneet sattumanvaraisesti, sanoo poliisi. Uhrien ikiä poliisi ei kerro ennen kuin kaikki omaiset ovat saaneet suruviestin. Uhrit olivat Imatralla asuvia suomalaisia.

Poliisin mukaan tämänhetkisen tiedon valossa näyttää siltä, että epäilty olisi toiminut yksin. Poliisi kuitenkin selvittää, onko hänellä ollut apuria tai onko joku muu ollut tietoinen hänen aikeistaan.

Tapahtumat ovat pääpiirteissään edenneet poliisin mukaan niin, että epäilty ajoi keskustassa sijaitsevan ravintola Vuoksenvahdin eteen omalla autollaan, odotti siinä jonkin aikaa, tuli autosta ulos, ampui kolmea naista ja jäi autoon odottamaan poliisia.

– Sitä selvitetään esitutkinnassa, kuinka kauan ennen itse ampumista hän on paikalle tullut. Sellaistakin olemme kuulleet, että hän olisi sinne autolla ajanut aiemmin sinä iltana. Näitä ei pysty kuitenkaan varmaksi sanomaan, Tielinen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.