Imatran kirkkoherran paluusta tuli mediatapahtuma

Sukupuoltaan korjaavan Imatran kirkkoherran Marja-Sisko Aallon paluu papinkaapuun oli enemmän media- kuin yleisötapahtuma messussa Tainionkosken kirkossa. Odotettua yleisöryntäystä ei tullut, vaan pikemminkin väkeä oli tavanomaista vähemmän.

Ennen työhön paluutaan Aalto toivoi, ettei häntä tultaisi vaan töllistelemään, vaan kuulemaan sanaa. Hänen toiveensa toteutui niin, että kuulijoita oli alle sata. Normaalisti hänen mukaansa kirkossa käy sunnuntaisin reilusti toistasataa kuulijaa.

Pitkälle toistakymmentä tiedotusvälineiden edustajaa sai seurata takarivistä Aallon ensiesiintymistä noin vuoden virkavapauden jälkeen. Seurakunnasta ei lausuntoja annettu.

Imatran seurakunnassa on Aallon, työntekijöiden ja luottamusmiesten kesken sovittu, ettei keskustelujen sisällöstä tiedoteta. Tiedotusvastuu on piispa Seppo Häkkisellä, joka on hyväksynyt Aallon takaisintulon.

Aalto toimitti avustajana raamatunluvun ja ehtoollisen jakamisen. Hän suoriutui tehtävästään rauhallisesti ja vakaasti. Hän siteerasi Raamatun säettä, että kaikilla on sama herra.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.