Immosen lausuntoa paheksutaan: "Edustaja ei voi toimia näin ilman seuraamuksia"

Kansanedustaja Olli Immosen ulostulo sosiaalisessa on herättänyt runsaasti paheksuntaa sosiaalisessa mediassa. Immonen julkaisi perjantai-iltana Facebook-sivuillaan englanninkielisen lausunnon, jossa hän kertoi muun muassa "haaveilevansa vahvasta valtiosta, joka voittaisi tämän painajaisen nimeltä monikulttuurisuus" ja uskovansa taistelijatovereihinsa.

Ulostuloa ovat kommentoineet muun muassa muut kansanedustajat.

– On vakava asia, että hallituspuolueen kansanedustaja viljelee tällaista vihaa lietsovaa retoriikkaa. Toivoisin todella, että Immonen tarkentaisi, keitä ihmisiä vastaan hän "taistelee". Ja mikä on voitto, jota hän kuvaa lopussaan. Ja toivon, että perussuomalaisten johto selventäisi, edustavatko Immosen kommentit puolueen linjaa, kirjoitti vihreiden kansanedustaja Ozan Yanar Facebookissa.

SDP:n kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta puolestaan sanoi Twitterissä, ettei kansanedustaja voi toimia näin ilman seuraamuksia.

– Suomi on vielä pohjoismainen, länsimainen sivistysvaltio, eikä kansanedustaja voi agitoida näin seuraumuksitta.

Immosen toiminta herätti viimeksi hämmennystä kesäkuun puolivälissä, jolloin hän esiintyi Facebookissa yhteiskuvassa äärioikeistolaisten kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.