Instassa ja Snapissa lapsia houkutellut ja hyväksikäyttänyt 48-vuotias mies sai vuoden vankilatuomion

48-vuotias espoolaismies on saanut vuoden ehdottoman vankeustuomion internetin ja sosiaalisen median kautta tapahtuneista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Keski-Suomen käräjäoikeus katsoi miehen syyllistyneen teoillaan kahteen lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, lapsen houkuttelemiseen seksuaalisiin tarkoituksiin sekä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapitoon.

Mies syyllistyi rikoksiin touko–heinäkuussa viestittelemällä säännöllisesti Instagramissa ja Snapchatissa 8–13-vuotiaiden lasten kanssa. Mies pelasi lasten kanssa internetissä myös maksullisia pelejä, joiden maksut hän suoritti. Lapsille hän lähetti itsestään useita kymmeniä masturbointivideoita ja valokuvia. Oikeuden mukaan miehen viestittelyn luonteesta kertoivat muun muassa hänen paljon käyttämänsä silmänisku-, sydän ja sydänpusuhymiöt. Hän oli myös kehunut lasten ulkonäköä ja keskustellut tapaamisista, joita oli sopinut lasten kotipaikkakuntien hampurilaisravintoloihin.

Mies myönsi yhteydenpidon yhdessä pelaamalla ja lähettäneensä kuvia sukuelimestään. Hän kiisti lähettäneensä videoita tai tavoitteensa olleen päästä lasten kanssa seksuaaliseen kanssakäymiseen tai houkutella heitä seksuaalisiin tarkoituksiin.

Oikeus katsoi lasten kertomusten, kirjallisen näytön ja miehen osittaisen myöntämisen perusteella syyllisyyden näytetyksi. Kirjallisissa todisteissa ilmeni muun muassa, että miehen tietokoneella oli haettu tietoja ja käsitelty tiedostoja liittyen lapsiin ja seksuaaliseen toimintaan.

Syytteet koskivat neljää lasta, joista yhden tapauksessa oikeus hylkäsi syytteen näytön puuttuessa. Kolmelle lapselle tuomittu velvoitettiin korvaamaan kullekin 2 000 euroa kärsimyksestä, jonka lisäksi oikeudenkäyntikuluista maksettavaksi tuli noin 3 500 euroa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .