Intialainen joogaguru kertoo elämän tarkoituksen

Intialainen joogaguru Nispruh Spandan saapui torstaina Jyväskylään. Mies opettaa pääsiäisen aikana jyväskyläläisille harrastajille kriya-joogaa ja antaa siihen liittyviä vihkimyksiä.

36-vuotias Spandan sanoo kokeneensa valaistumisen 14-vuotiaana oman gurunsa opissa. "Mestari" ei laske seuraajiaan, mutta arvioi, että heitä on tuhansia ympäri maailman.

KSML.tv kysyi gurulta muun muassa elämän tarkoituksesta. Katso videolta, mitä hän vastasi.

Käännös: näin guru puhuu videolla

"Elämän tarkoitus on se, että ihminen kykenisi ajattelemaan tekemättä mitään. Ihmiset ovat aina ajatelleet tietoisesti, niin teen minäkin.  Ajatellaanpa luontoa. Luonnossa kaikki tapahtuu automaattisesti. Se kasvaa ja kukoistaa automaattisesti. Samoin on ihmisellä. Kun ihminen syntyy, niin hengittäminen ja mieli alkavat toimia automaattisesti. Kaikki on automaattista. Kasvat ja vanhenet automaattisesti.  On tärkeää nähdä, mikä on elämän todellinen tarkoitus.

On olemassa tietty tekniikka, jota voi käyttää löytääkseen elämän tarkoituksen. Ihminen on osa isompaa kokonaisuutta. Se ei ole pelkästään keho, sydän, mieli, silmät tai korvat, vaan osa jotakin isompaa kokonaisuutta. On tärkeää yrittää löytää sisimpänsä. Ihmiset tarkastelevat aina itseään ulkopuolelta, muttei syvälle sisimpään. Sulkemalla silmänsä ja hengittämällä syvään, voi nähdä sisimpäänsä. On tärkeää katsoa sisimpäänsä, eikä vain tarkastella sitä, mikä on näkyvää.

Raha on toki tärkeää, sillä se mahdollistaa elämän, mutta se ei ole kaikkein tärkein asia. Tärkeintä on rauha.  Jos et ole iloinen, etkä koe rauhaa, niin rahalla ei ole niin paljoa merkitystä. Kaikkein tärkeintä on se, että olet onnellinen ja tunnet rauhaa sisimmässäsi. Vaikka taskun pohjalla ei olisi paljoa rahaa, niin täyttymystä ja rauhaa tunteva ihminen voi olla onnellinen.

Muista aina, että olet syntynyt yksin ja tulet kuolemaan yksin. Ajattele rauhallisin mielin yksinäisyyttä. Joka aamu kun heräät, niin mene peilin eteen ja katso itseäsi. Sinä luot itse elämäsi. Jos ajattelet positiivisesti ja onnellisia asioita, niin olet onnellinen ja positiivinen, mutta jos olet negatiivinen ja ajattelet surullisia asioita, niin sinusta tulee sellainen.

Halaaminen on tietty tekniikka, jolla voin yrittää siirtää sinuun onnellisuutta ja rauhaa. Jos olet yksinäinen ja tyhjä, ja minä olen onnellinen ja täynnä rakkautta, niin voin halaamalla siirtää itsestäni näitä tunteita sinuun. Koskettamalla voi siirtää jotakin, mikä ei välttämättä välity sanojen kautta."

Suomennos: Virpi Piippo

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .