Ira ja Niko saavat elokuussa toisensa 10 vuoden kypsyttelyn jälkeen

Suolahtelaiset Ira Pekkanen, 24, ja Niko Oksanen, 28, menevät naimisiin lauantaina 11. elokuuta kello 14 kymmenen vuotta ja viikko seurustelun alkamisen jälkeen. Suuri päivä keskittyy vihkimisineen ja juhlineen Oksasen lapsuudenmaisemiin Äänekosken Koivistoon.

– Olisimme halunneet häät alun perin viikkoa aiemmaksi juuri siihen 10 vuoden kohdalle, mutta tuttu oli varannut Koiviston seuratalon juuri sille päivälle, Ira Pekkanen kertoo.

Naimisiin meneminen on pariskunnalle luonnollinen ja odotettukin askel, sillä yhteistä ovat jo asuntolainan lisäksi tyttäret Malla, 4, ja Minttu, 2 sekä Nekku-koira.

Kihlat pariskunta vaihtoi viisi vuotta takaperin, kun Niko ensin romanttisesti kosi. Hän jopa pyysi Iran kättä appiukolta pari viikkoa ennen H-hetkeä.

– Asuimme silloin vielä Mikkelissä ja ystäväni vei minut lenkille. Halusin jo palailla kotiin, sillä Niko oli lähdössä seuraavana päivänä kavereiden kanssa reissuun, mutta ystävä keksi koko ajan uusia mutkia, Ira Pekkanen muistaa.

– Kun vihdoin pääsin kotiin, Niko oli tehnyt ruokaa jälkiruokineen, ja stereoista soi meidän lempimusiikkia, muistaakseni Whitesnakea ja Bon Jovia. Niko polvistui ja kosi. Sanoin kyllä.

Sormuskaupoille tuore kihlapari lähti heti seuraavana päivänä yhdessä, sillä Niko ei uskaltanut ottaa sitä riskiä, että morsmaikku ei pitäisikään hänen valitsemastaan sormuksesta.

Tässä perheessä Ira on se, joka mielellään panee asiat tapahtumaan ja kantaa järjestelyvastuun. Häät eivät tee poikkeusta. Varastoihin on kertynyt netistä ja kirpputoreilta löytynyttä häätarviketta niin, että mitään ei enää tarvitse metsästää. Valkoisia hääpukujakin on kaksi, mutta vielä ei ole varmaa, kumman niistä morsian valitsee. Myös siipan harmaa puku on jo hommattu.

Odotettavissa on kohtuullisella budjetilla järjestetyt häät, joissa panostetaan rentoon tunnelmaan. Vieraita juhlaan on kutsuttu 65. Morsiamella on neljä kaasoa: Essi-sisko ja ystävät Niina, Jenni ja Jonna. Nikon bestmaneina ovat Mika- ja Aleksi-veljet.

– Tärkeintä on, että perhe ja läheiset ihmiset ovat paikalla, Niko Oksanen painottaa.

Vieraslistalla ovat sukulaisista ne, jotka ovat muutenkin perheen kanssa tekemisissä, mutta suurin on juhlaväestä pariskunnan ystäviä. Tarkoituksena on juhlia yömyöhään.

– Hääpäivä on ensimmäinen kerta, kun lapset lähtevät yöksi mummolaan. Kyllä me itsekin varmasti sinne lopulta menemme, Ira Pekkanen arvelee.

Juhlaruoka on tilattu pitopalvelusta, ja kaason äiti ja anoppi huolehtivat tarjoilusta. Kakku on tilattu paikalliselta osaajalta, ja päivän ikuistaa ammattilainen. Häämatkalle Oksasten perhe lähtee Bulgariaan.

Nuoruudessaan Ira Pekkanen ja Niko Oksanen kuuluivat samaan kaveripiiriin. Toista oli katsottu jo pitkän aikaa sillä silmällä, mutta Iran rippikoulun jälkeen Niko teki peliliikkeensä ja pyysi mielitiettyään jäätelötreffeille Hirvaskankaan ABC:lle. Siitä se sitten lähti.

– Äiti uhkaili olemaan kunnolla, koska olin vielä niin nuori, Ira Pekkanen muistelee nauraen.

Siihen aikaan Niko oli rokkarihenkinen, mutta kiltti ja rauhallinen. Ira puolestaan oli heppatyttö, jolla oli unelmana saada ensimmäinen lapsi ja oma talo parikymppisenä. Unelmat kävivät toteen, sillä oma koti Suolahden Sörkästä ostettiin 3,5 vuotta ja sinne muutettiin pienen Mallan kanssa.

Naimisiin menon pariskunta ei usko muuttavan muuta kuin Iran sukunimen.

– Meillä suhteen koossa pitävä voima on hyvä keskusteluyhteys. Meillä on myös samanlainen huumori ja yhteiset päämäärät.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .