Isä kohteli lastaan julmasti yöllä – vauva joutui sairaalaan

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus vangitsi perjantaina seinäjokelaisen noin 30-vuotiaan miehen epäiltynä lapsen törkeästä pahoinpitelystä. Poliisi sai uudenvuodenpäivänä ilmoituksen vastasyntyneen lapsen pahoinpitelystä.

Lapsen isän epäillään vääntäneen yösyötön aikana noin kuukauden ikäisen vauvan jalkaa niin, että siihen tuli murtuma. Asunnossa tapahtuma-aikaan olleelle äidille teko ilmeni vasta seuraavana aamuna, kun vauvan pidempään jatkuneet rauhoitteluyritykset eivät olleet tuottaneet tulosta koko yön aikana.

Tällöin lapsen isä tunnusti pahoinpidelleensä lasta äkkipikaistuksissaan. Esitutkinnassa mies ei kuitenkaan osannut kertoa syytä teolleen. Vauvan saama vamma vaati välitöntä sairaalahoitoa, mutta hänellä ei ole hengenvaaraa. Poliisin mukaan mies on pahoinpidellyt aiemmin myös aviopuolisoaan.

Poliisi päätyi esittämään miestä vangittavaksi, koska epäilty on tuomittu kaksi vuotta aikaisemmin samanlaisista teoista kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Tuolloin mies oli pahoinpidellyt edellisen liittonsa kahta vauvaikäistä lastaan sillä seurauksella, että lapsille syntyi muun muassa luun murtumia.

Vangitsemisen yhtenä perusteena oli estää miestä jatkamasta väkivaltaista käyttäytymistään perhettään kohtaan.

Miestä epäillään pahoinpitelystä ja törkeästä pahoinpitelystä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.