Isänsä kanssa riitautunut tuikkasi auton tuleen Laukaassa, oli polttaa läheisen talon – tuomittiin ehdotonta vankeutta

Isänsä auton riidan päätteeksi palamaan sytyttänyt 34-vuotias mies on tuomittu vahingonteosta ja muista rikoksistaan puolen vuoden ehdottomaan vankeuteen Keski-Suomen käräjäoikeudessa. Tilanne tapahtui viime kesäkuussa Laukaassa.

Isällä ei ollut poikaansa kohtaan vaatimuksia ja koska kysymyksessä on asianomistajarikos ei syyttäjällä ollut asiassa syyteoikeutta. Tuomio vahingonteosta tuli palavan auton vaurioitettua läheistä taloa. Talon seinä mustui ja ilman ripeitä sammutustoimia ja auton siirtämistä olisi vahinko voinut olla paljon suurempi.

Tuomio tuli myös muun muassa törkeästä varkaudesta miehen murtauduttua viime kesänä laukaalaismiehen asuntoon. Matkaan lähti irtainta omaisuutta. Joulukuussa mies oli varkaissa Joutsassa, jossa murtautui kaivinkoneeseen ja työmaakoppiin vieden niistä omaisuutta. Reissullaan hän oli liikkeellä autolla, vaikka ajo-oikeutta ei ollut ja veressä oli amfetamiinia.

Mies myönsi muut rikokset, mutta kiisti asuntomurron. Paikalta taltioitu dna-tunniste oli hänen mukaansa voinut jäädä talolle hänen vierailtuaan paikalla aiemmin. Dna-tunniste löytyi murtovälineenä käytetystä kivestä, minkä oikeus katsoi osoittavan tuomitun tekijäksi.

Oikeus kovensi miehen rangaistusta hänen aiemman rikollisuutensa vuoksi – mies on tuomittu useista kymmenistä liikenne-, omaisuus- ja huumausainerikoksista.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .