"Isis-taistelija" uhkaa Teuvo Hakkaraista – "Olen saanut jauhekirjeitä"

Viitasaarelainen Teuvo Hakkarainen on yksi kolmesta perussuomalaisesta poliitikosta, jotka ovat saaneet uhkausviestin henkilöltä, joka antaa ymmärtää kuuluvansa Isis-järjestöön.

Abu Hurairah Finlandi -nimellä maanantaina lähetetyssä sähköpostissa vihjataan, että Eurooppaan on lähetetty syyrialaisten pakolaisten joukossa henkilöitä, joiden tehtävänä on tappaa epäjumalanpalvojia.

Viestissä viitataan Pariisissa ja Kööpenhaminassa tapahtuneisiin verilöylyihin ja jätetään päivämäärä avoimeksi uhkauksen saaneiden osalta. Mukana on myös julmia kuvia.

Uhkaukset arkipäivää
Teuvo Hakkarainen kertoo, ettei hän usko uhkauksen olevan todellisia.

– Kaikkia hulluja maailmassa riittää. Pikkuisen tietenkin pitää katsoa mitä ympärillä tapahtuu, hän sanoo.

Viranomaiset ovat ottaneet uhan tosissaan. Hakkarainen kertoo, että puoluetoimisto on neuvotellut turva-asioista Suojelupoliisin kanssa.

Hakkaraiselle erilaiset uhkaukset ovat lähes arkipäivää.

– Olen saanut jauhekirjeitä. Revin ja heitän ne roskikseen. Kerran Etelä-Haagassa minut saarsi tummien miehien himmeä joukko. Sylkivät päälle ja haukkuivat rasistiksi.

Poliisi tutkii
James Hirvisaari ja Jussi Halla-aho ovat kaksi muuta uhkailtua poliitikkoa. Hirvisaari pitää blogissaan viestiä feikkinä ja viestin lähettäjää sairaana, vaikkakin sanoo, että kaikki uhkaukset on syytä ottaa vakavasti.

Hirvisaaren ja Halla-ahon uhkauksesta ensimmäisenä uutisoineen Helsingin Sanomien tietojen mukaan keskusrikospoliisi on käynnistänyt asiassa tutkinnan. Epäiltynä on porilaismies.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .