Isoäiti Ritva teki huolestuttavan löydön vastikään avatussa leikkipuistossa Tikkakoskella – "Olisi voinut käydä huonosti"

Kaksivuotiasta tyttärenpoikaansa leikkipuistossa Tikkakosken Liinalammilla käyttänyt Ritva Sarja teki keskiviikkoaamuna huolestuttavan löydön puistosta.

Sarja huomasi Pellavapuistossa sijaitsevalla polulla mattoveitsen, jonka terä oli esillä.

– Otin veitsen omaan huostaani ja laitoin tyttärelleni viestin, että tällainen löytyi. Siinä olisi voinut käydä huonostikin, jos joku lapsi olisi sen ottanut. Ei tuollaisia saisi löytyä lasten leikkipaikalta. Tämä on ensimmäinen kerta kun törmään tällaiseen, Sarja sanoo.

Sarjan mukaan veitsen terä oli jumiutunut siten, ettei sitä saanut enää piiloon.

 

Puisto on vastikään uusittu ja avattiin viime viikolla.

– On satanut monta päivää, ja lähdimme käymään heti, kun ei tullut vettä, Sarja kertoo.

 

Jyväskylän kaupunginpuutarhuri Vesa Lehtinen kertoo, että asiaankuulumatonta tavaraa löytyy leikkipuistoista ja muilta yleisiltä paikoilta säännöllisesti.

– Lasinsirujahan ne lähinnä ovat. Näin myöhään syksyllä niitä ei enää juurikaan löydy, mutta lämpimänä aikana viikonlopun jäljiltä tulee usein ilmoituksia, Lehtinen sanoo.

Mattoveitsistä Lehtinen ei muista saaneensa ilmoituksia, joten tämänhetkisten tietojen valossa hän arvioi, että kyseessä on yksittäistapaus.

 

Useimmin vaarallista tavaraa tulee vastaan Jyväskylän keskustan lähellä olevissa puistoissa, joista löytyy Lehtisen mukaan esimerkiksi huumeruiskuja silloin tällöin.

 

Pellavapuisto kuuluu talvihoidossa oleviin kohteisiin, ja se siivotaan Lehtisen mukaan kahden viikon välein. Lähempänä Jyväskylän keskustaa sijaitsevia puistoja saatetaan siivota jopa päivittäin.

Useissa leikkipuistoissa hoitokausi loppui lumien tulemiseen lokakuun lopussa. Sittemmin lumet ovat sulaneet – olisiko siivoustahtia siis syytä tihentää?

– Ei ole syytä. Käytäntö on muotoutunut kokemuksen mukaan. Jos alkaa olemaan tarvetta, tihennetään hoitokertoja, Lehtinen vastaa.

Lehtisen mukaan leikkipuistoissa ja muillakin yleisillä alueilla kannattaa olla tarkkana, varsinkin pienten lasten kanssa liikkuessa. Myös Sarja suosittelee aikuisia katselemaan ympärilleen leikkipaikoilla.

Lehtinen kehottaa ilmoittamaan vaarallisista löydöksistä kaupungin sähköiseen palautepalveluun tai kiireellisissä tapauksissa palvelupisteeseen.

Pellavapuisto 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .