Iso askel eteenpäin Hippoksella – ravintolapalveluista tehtiin sopimus

Uuden Hippoksen synnyssä on otettu keskeinen askel eteenpäin, kun alueen ravintolatoimija varmistui keskiviikkona. Alueen ottaa haltuunsa Restel, joka tuo Hippokselle aamiais-, lounas- ja perheravintoloita, take away -ravintolan, olohuonemaisen kahvilan sekä aitioiden vip-palvelut.

Food and Events Restel Tapahtumaravintoloiden ketjujohtaja Kristian Helanne sanoo, että tavoitteena on pitää Hippoksen syke yllä aamusta iltaan.

– Ravintolapalvelut muokataan sekä vuorokaudenajan että ihmisryhmien mukaan. Satunnaisesti alueella vierailevien ja päivittäin Hippoksella liikkuvien toiveet ja vaatimukset vaihtelevat suuresti, kun joukossa on kaikenikäisiä. Osa ravintoloista muuntautuu tapahtumien mukaisesti. Kiekkopeleissä ruoka on tuhdimpaa ja konserteissa voidaan panostaa esimerkiksi juomavalikoimaan. Kokonaisuudesta tulee joustava, jotta pystymme reagoimaan muuttuviin tarpeisiin, Helanne kertoo.

Helanne kuvailee Hippos-hanketta Restelin näkökulmasta erittäin kiinnostavaksi kokonaisuudeksi, jollaisia ei tässä maassa ole vielä toteutettu.

– Hippos poikkeaa muista areenoista juuri siinä, että se elää joka päivä lähes kellon ympäri eikä vain tapahtuma kerrallaan, Helanne sanoo.

Ravintoloilla on pinta-alaa yhteensä noin 2 500 kerrosneliömetriä.

– Vaikka niitä on useita, ne keskittyvät areenakeskukseen ja monitoimiareenaan. Kun liikuntakeskus ja jalkapallostadion valmistuvat, otamme käyttöön myös mobiiliratkaisuja eli liikuteltavia, eri kokoisiin tapahtumiin soveltuvia ravintolapalveluita, Helanne sanoo.

Hän arvioi, että kun kokonaisuus on valmis, Restel työllistää alueella noin 50 vakituista työntekijää, minkä lisäksi tapahtumat työllistävät.

Uutisia Hippos-hankkeelle saatiin myös viime perjantaina, kun hallinto-oikeudesta saatiin välipäätös, joka sallii hankkeen jatkamisen.

Kaupunginvaltuuston maaliskuisesta päätöksestä irtaimistohankintojen ja jalkapallostadionin kattamisen suhteen valitettiin, ja samalla vaadittiin hankkeelle täytäntööpanokieltoa.

Hallinto-oikeus ei siis asettanut täytäntöönpanokieltoa, muilta osin valituksen käsittely jatkuu.

Hanke eteneekin hyvää vauhtia, vaikka toinen pääsijoittajista, Fennia, jättäytyikin pois kuvioista maaliskuussa.

– Rahoittajakierros pannaan käyntiin syksyllä, sitä ennen teemme suunnitelmat mahdollisimman valmiiksi ja teemme vuokrasopimuksia. Rahoittajien suunnasta on tullut muutama kysely, mutta me emme tässä vaiheessa aktiivisesti vielä etsi sijoittajaa, Hippos2020-hankkeen projektipäällikkö Kari Halinen sanoo.

Nyt hanke on Jyväskylän kaupungin ja Lehto Groupin käsissä. Tällä viikolla nämä perustavat Jyväskylän Hippos -kommandiittiyhtiön, joka jatkaa hankkeen valmistelua.

Vuokralaisten suhteen neuvottelut käyvät kuumina. Tulonsa ovat varmistaneet Jyväskylän yliopiston liikuntalaboratorio, JAMKin hyvinvointiyksikkö ja yksityinen päiväkoti Touhula.

Neuvottelujen alla on reilu 9 000 neliötä tilaa ja vapaana eri rakennuksissa noin 4 500 neliötä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .