Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto on käynnissä – KSML.fi seuraa juhlia

Lukuisat keskisuomalaiset saivat tänä vuonna kutsun tasavallan presidentin juhlavastaanotolle. Linnan juhliin on kutsuttu maakunnan sotaveteraaneja, ainakin saarijärveläinen Eino Heinänen ja jämsäläinen Aimo Mäkijouppila.

Linnaan astelee myös jyväskyläläinen, vuoden hoitotyöntekijäksi valittu sairaanhoitaja Pirkko Kinnunen puolisoineen sekä kangasniemeläinen vuoden poliisi Toni Reinikainen puolisoineen.

Myös jämsänkoskelaistaustainen Jukka Virtanen on menossa tänä iltana presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle.

– Tämä on nyt kolmas kerta. Hieno tapahtumahan se on. Siellä on ollut aina paljon tuttuja, mutta ei taida olla enää, kun niin moni on jo kuollut.

Punaisella matolla nähdään myös muuramelaislähtöinen breakdance-ikoni Jussi Sirviö puolisoineen sekä jyväskyläläissyntyinen stand up -koomikko Ismo Leikola.

Urheilijoista on huomioitu tämän vuoden onnistujien lisäksi kaikkien aikojen menestyneimpiä mäkihyppääjiä. Kutsun Linnaan saikin Jyväskylästä kotoisin oleva, mutta nykyään Joutsenossa asuva mäkikotka Matti Nykänen. Myös Laukaassa asuva Jani Soininen on kutsuttu tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle.

Kansanedustajat mukana, mutta kaksi puuttuu

Ensimmäisen kauden kansanedustajat jyväskyläläinen Touko Aalto (vihr.) ja saarijärveläinen Petri Honkonen (kesk.) astelevat Linnaan untuvikkoina.

– Juuri hain kutsun virastomestarilta, ja totta kai menemme juhliin rouvan kanssa. Tuntuu jännittävältä, sillä olen aina arvostanut itsenäisyyspäivän juhlintaa. Tuntuu isänmaalliselta, että tasavallan presidentti kutsuu juhlimaan Suomen itsenäisyyttä, Honkonen muotoili perjantaina.

Honkosen saapuu juhlaan puolisonsa Anni Lahden kanssa.

Aallon puoliso Johanna Pietiläinen edustaa Linnassa tummansinisessä, klassisessa puvussa.

– Teetän itselleni tummansinisen puvun, jonka mallia kuvailisin klassiseksi. Minulle on tärkeää, että tunnen asussa itseni kotoisaksi, Aallon puoliso Pietiläinen sanoi nauraen.

Mukava ovat myös kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo (kok.) puolisoineen, Anne Kalmari (kesk.) puolisoineen, Toimi Kankaanniemi (ps.) puolisoineen, Lauri Ihalainen (sd.) puolisoineen, Mauri Pekkarinen (kesk.) puolisoineen sekä Aila Paloniemi.

Vastaanotolla ei kuitenkaan nähdä tänä  Susanna Huovista (sd.). Hän edustaa miehensä Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koiviston kanssa Jyväskylässä.

Teuvo Hakkarainen (ps.) ilmoitti jättävänsä juhlat väliin ja murehtivansa metsässä.

Kansanedustajien lisäksi kutsun ovat saaneet perinteisesti ministerit ja muun muassa valtion korkeimmat virkamiehet. Keski-Suomesta juhlissa nähdään esimerkiksi europarlamentaarikko Henna Virkkunen (kok.) puolisoineen sekä Ilmavoimien komentaja Kim Jäämeri vaimonsa kanssa.

Illan juhlissa saattaa olla mukana myös keskisuomalaisia yllätysnimiä.

KSML.fi seuraa illan juhlia. Toimittaja Shahin Doagu ja kuvaaja Agata Anttonen ovat paikalla presidentin juhlavastaanotolla Helsingissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Tuppurainen elpymisrahastosta: Suomi vie tavoitteitaan eteenpäin määrätietoisesti, mutta sopu on tärkein

Palokan senioritaloista evakuoitujen jatkoasumista selvitetään maanantaina: Rakennus- ja terveysvalvonta arvioivat, onko koteihin turvallista palata

Sää muuttuu viikon aikana sateisesta lähes helteiseksi

Keski-Suomessa raportoitiin sunnuntaina yksi uusi koronavirustartunta

Jyväskyläläisperheen kaksi lasta altistui koronalle Mannisenmäen päiväkodissa – äiti toivoo, että syyllistämisen sijaan muistettaisi riskit: "Eilen käytiin testissä ja nyt odotellaan"

Koronan vahvistama pyöräilybuumi näkyi kesäkuussa myyntipiikkinä – suuria poistomyyntejä ei välttämättä syksyllä nähdä

Sotilaspoliisi jatkaa Palokan senioritalon jälkivartiointia – uudelleen syttymisen mahdollisuutta ei ole vielä täysin poissuljettu

SPR järjesti ruokaa, vaatteita ja hygieniatarvikkeita Palokan tulipalosta evakuoiduille heti lauantaina – näin sinä voit auttaa

Punkin purema voi tehdä allergiseksi liharuualle – harvinaista sairautta ei osata aina tunnistaa, joten diagnoosin saanti voi kestää vuosia

Sunnuntain jumalanpalvelus lähettiin suorana Tikkakosken kirkosta – katso tallenne

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.