Jääkiekkoboksit, kiuaskivet ja leivonnaiset veivät kolme keskisuomalaista nuorten yritystä valtakunnallisen kisan finaaliin

Kolme keskisuomalaista nuorten yritystä eteni perjantaina Uskalla Yrittää -kilpailun kansalliseen finaaliin Helsinkiin. Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämän kilpailun Jyväskylän semifinaaliin osallistui Kauppakeskus Sepässä yli 70 nuorta 24 yrityksestä. Mukana oli oppilaita Gradia Jyväskylästä, Jyväskylän normaalikoulusta, Jämsän kristillisestä kansanopistosta ja Gradian Lyseon Lukiosta.

Semifinaalissa nuoret esittelivät yrityksiään ja myivät tuotteitaan tai palveluitaan iltapäivän ajan, minkä jälkeen keskisuomalaisista yrittäjistä ja liike-elämän ammattilaisista koostunut tuomaristo valitsi kolme parasta yritystä.

Keski-Suomesta toukokuiseen Helsingin finaaliin lähtevät Hokiset NY Jämsän Kristillisestä Kansanopistosta, Löylypojat NY Gradia Jyväskylästä ja Norssin SuklaaMuruset NY Jyväskylän normaalikoulusta.

Parhaana tuotteena palkittu Hokiset NY myy jääkiekkobokseja, jotka sisältävät "jääkiekon kaikki pientarvikkeet". Tuomaristo kehui yritystä hyvin tehdystä kaupallistamisesta, selkeästä ja suuresta kohderyhmästä sekä pitkälle viedystä konseptista.

 

Kiuaskivien vaihtopalvelua ja saunatuotteita myyvä Löylypojat NY taas sai parhaan palvelun palkinnon. Tuomariston mukaan tuotteen ostaminen on tehty helpoksi asiakkaille, yrityksen konsepti oli valmis laajennettavaksi ja sen liikeidea rakentuu erinomaiselle uudelle oivallukselle.

 

Parhaan yrityksen palkinnon pokkasi leivonnaisia leipova ja kahvitarjoiluja järjestävä Norssin SuklaaMuruset NY. Tuomariston perusteluissa todettiin muun muassa, että yrityksellä on vahva brändi ja sen yhtenäinen, toimiva ja ensiluokkainen palvelukonsepti on hienosti rakennettu.

Valtakunnallisessa kilpailussa on mukana noin 600 yritystä, joita peruskoulun oppilaat ja toisen asteen opiskelijat ovat perustaneet tänä lukuvuonna kouluissaan Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa. Helsingin finaalin paras yritys pääsee heinäkuussa edustamaan Suomea Nuori Yrittäjyys -yritysten EM-kisoissa Ranskassa Lillessä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .