"Jääskeläinen nauttii Ylen hallituksen luottamusta"

Ylen hallitusta kiinnostavat kohun vaikutukset yhtiön maineelle.

Päätoimittaja Atte Jääskeläinen nauttii Ylen hallituksen luottamusta, sanoo Ylen hallituksen puheenjohtaja Thomas Wilhelmsson STT:lle. Hän kertoo, että Jääskeläinen on perustellut tekemänsä ratkaisut seikkaperäisesti ja se riittää. Wilhelmssonin mukaan päätökset on tehty journalistisen harkinnan puitteissa.

– On aivan selvää, että Yle – niin kuin kaikki vapaa media – tekee ratkaisunsa aina journalistisin perustein eikä missään tapauksessa anna ulkopuolisten eikä vallanpitäjien vaikuttaa ratkaisuihin ja sisältöihin.

– Pidämme tiukasti kiinni siitä, että Yle on riippumaton kulloisistakin poliittisista päättäjistä ja muista vallanpitäjistä, hän sanoo.

Ylen hallitus aikoo kuitenkin keskustella kohusta seuraavassa kokouksessaan ja katsoa, mitä asiasta opittiin. Ylimääräistä kokousta asiasta ei järjestetä. Ylen hallitusta kiinnostavat myös kohun vaikutukset yhtiön maineelle.

– Keskustelemme, mitä ajatuksia tästä (kohusta kokonaisuudessaan) nousee. En voi ennakoida, mihin päätöksiin päädymme, Wilhelmsson sanoo.

Hänen mukaansa Ylen hallituksen kannalta on tärkeää myös katsoa, että työyhteisön henki pysyy mahdollisimman hyvänä.

Ylen hallintoneuvosto saa yhtiön johdolta katsauksen Ylen ympärillä käytävän keskustelun taustoista ja vaikutuksista. Asiaa käsitellään seuraavassa kokouksessa 13. joulukuuta.

– Hallintoneuvosto ei ota kantaa Ylen ohjelmapolitiikkaan, vaan haluaa kuulla yhtiön johdon näkemyksen viime aikojen tapahtumista ja niiden vaikutuksista yhtiössä, sanoo hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Kivelä (ps.) tiedotteessa.

Ylen hallintoneuvosto ei tee päätöksiä asiassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Erotetaanko Ylen vastaava päätoimittaja? Peliyhtiö pisti vedon pystyyn

Ylen suosittu erikoistoimittaja Twitterissä: työntekijöiden tavoitteena saada Jääskeläiselle potkut