Jälkipyykki Weekend-festivaalin ympärillä jatkuu

Jälkipyykki Weekend-festivaalin ympärillä jatkuu Helsingissä. Festivaalin järjestäjät sanovat tiedotteessaan tarjonneensa jo keväällä niin Helsingin juutalaisen seurakunnan hautausmaalle kuin Hietaniemen hautausmaalle mahdollisuutta esimerkiksi yhteiseen vartiointiin, mutta hautausmaat eivät tähän tarttuneet. Weekendin järjestäjät katsovat toteuttaneensa turvajärjestelyt juuri sillä tasolla, mitä hautausmaat olivat halunneet.

Helsingin seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki toteaa, että tapahtuneesta liikkuu monenlaisia kertomuksia, mutta hän ei halua kommentoida yksittäisiä turvallisuusjärjestelyitä. Rintamäen mukaan tärkeintä on ottaa tapahtuneesta opiksi, ja jatkossa muistaa vuorovaikutuksen tärkeys.

Helsingin juutalaisen seurakunnan puheenjohtaja Yaron Nadbornik ei halunnut kommentoida tiistaina festivaalin järjestäjien tiedotteessa esitettyjä väitteitä, vaan hän totesi, että poliisi selvittää asiaa.

Nadbornik kertoi kertoi maanantaina, että seurakunta harkitsee rikosilmoituksen tekemistä viikonlopun epäillystä ilkivallasta hautausmaalla.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .