Jälleen eksynyt hillastaja: Tällä kertaa löydettiin nopeasti 112-kännykkäsovelluksen avulla

Poliisi etsi viikonlopun aikana pariakymmentä eksynyttä hillastajaa Pohjois-Suomessa.

Utajärven suolle tiistaina eksynyt hillastaja löytyi nopeasti puhelimessa olleen 112-kännykkäsovelluksen avulla.

Poliisin mukaan vanhempi mies soitti iltapäivällä hätäkeskukseen ja kertoi olevansa eksyksissä. Kännykkäsovelluksen perusteella hänen sijaintinsa paikannettiin ja poliisipartiolla oli helppo työ opastaa mies läheiselle tielle, josta hänet käytiin noutamassa ja kuljettamassa omalle autolleen.

Kypsynyt hillasato on työllistänyt poliisia viikonlopun aikana Pohjois-Suomessa. Perjantain ja maanantain välisenä aikana poliisille tuli 14 etsintätehtävää, joissa hteensä noin parikymmentä hillastajaa oli eksynyt maastoon. Pisimmillään eksyneet ehtivät olla maastossa jopa 12 tuntia. Kaikki kuitenkin lopulta löydettiin ja saatiin hyvävointisina turvaan.

Osa pystyttiin opastamaan tielle soittamalla poliisiauton sireeniä, jolloin he osasivat suunnata ääntä kohti. Osa oli kuitenkin ennättänyt niin kauas tiestä, etteivät ääntä enää kuulleet, jolloin heitä jäljestämään lähti poliisikoira. Pisimmillään koira seurasi jälkeä viiden kilometrin matkan seitsemän tuntia löytäen eksyneet onnistuneesti.

Poliisi neuvoo marjastajia ennen maastoon lähtemistä kertomaan läheisille minne aikoo mennä ja milloin. Kaikkinensa neljä koon muistisääntö on poliisin mukaan asiassa hyvä: kännykkä, kartta, kaveri ja kompassi.

Kännykkään suositellaan myös ladattavaksi 112-sovellus.