Jälleen laulujoutsenen kuolemantapaus: eläinlääkäri joutui lopettamaan apaattisen yksilön Pihtiputaalla – "On mahdollista, että vatsaan on mennyt jotain sinne kuulumatonta"

Eläinlääkäri joutui lopettamaan laulujoutsenen Pihtiputaalla sunnuntaina aamupäivällä.

Pelastuslaitos sai hälytyksen aamuyhdeksältä, kun mökkiläinen oli ilmoittanut rantaan tulleesta joutsenesta, joka lensi ja käveli huonosti.

– Joutsen käyttäytyi hyvin apaattisesti, se makoili tuossa mökin edustalla useamman tunnin. Kun se otettiin kiinni, se ei laittanut hanttiin ollenkaan, päivystävä palomestari Kim Suokas Keski-Suomen pelastuslaitokselta kertoo.

Pelastuslaitos jäi paikalle odottamaan eläinlääkäriä, joka joutui lopulta lopettamaan joutsenen. Suokas kertoo eläinlääkärin arvioineen linnun olleen sen verran laihassa kunnossa, että se oli todennäköisesti ollut pidemmän aikaa syömättä.

– On mahdollista, että vatsaan on mennyt jotain sinne kuulumatonta, eikä lintu ole pystynyt yksinkertaisesti syömään. Tällaiseen mahdollisuuteen siinä päädyimme, Suokas sanoo.

Laulujoutsenen kuolemantapaus on Keski-Suomessa toinen lyhyen ajan sisään. Keskisuomalainen uutisoi lauantaina kolmesta katiskaan kuolleesta laulujoutsenen poikasesta Suonteella Joutsassa.

Laulujoutsen on Suomen kansallislintu. Se oli kuolla sukupuuttoon viime vuosisadan puolivälissä, mutta kanta on sittemmin muun muassa lajin rauhoituksen myötä elpynyt.

Nykyään laulujoutsenia arvioidaan olevan Suomessa noin 10 000 paria.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .