Jämsä ostaa taideohjelma 15 000 eurolla

Jämsän kaupunki on tilannut taideohjelman tamperelaiseltä konsulttiyritykseltä 15 000 eurolla. Frei Zimmer Oy suunnittelee taiteen sijoittamista osaksi Seppolan, Himoksen ja Jämsänkosken aluetta.

Jämsä kutsuu parhaillaan myös kaupunkilaisia mukaan projektiin. Paunun koululla järjestetään kaikille avoin keskustelutilaisuus taiteesta ja rakentamisesta ensi keskiviikkona kello 16.30.

Taideohjelma on osa projektia, jossa uudistetaan keskustan ja muiden keskeisten alueiden ilmettä. Yhdeksi imagon kohentamisen keinoksi on valittu taide.

– Kartoitamme, miten voisimme tuoda taidetta pitkällä aikavälillä esiin kaupunkisuunnitelussa ja rakentamisessa, kaupunkisuunnittelupäällikö Kari Stenlund kertoo.

– Kaunis arkkitehtuuri on myös taidetta, mutta tässä kyse voi olla myös esimerkiksi muraaleista tai kauniista rakenteita osana kaupunkikuvaa, esimerkiksi valaistuksista.

Frei Zimmer Oy on tehnyt aiemmin vastaavia taideohjelmia muun muassa Tampereen Vuorekseen, Porvoon Länsirantaan ja Tuusulan Rykmentinpuistoon.

Viime vuosina taide ja rakentaminen on yhdistetty useiden asuinalueiden rakentamisessa muun muassa Jyväskylän Kankaalla, Helsingin Arabianrannassa, Porvoon Länsirannassa ja Tampereen Vuoreksessa.