Jämsä vaikenee yhä lainvastaisesti kolmesta henkilöstä, jotka hakevat kaupunginjohtajaksi – johtokaksikko antoi maanantaina selvityksen

Jämsä ei aio edelleenkään julkaista kolmen kaupunginjohtajaksi hakeneen nimeä. Näin totesivat maanantaina kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Merja Lahtinen (kesk.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jorma Poti (sd.), jotka antoivat asiasta selvityksen Keskisuomalaiselle.

Kaupunginjohtajaksi haki määräajassa 19 hakijaa. Kolme hakijaa oli toivonut, ettei nimiä julkaista.

Lahtisen ja Potin selvityksessä todetaan, että Jämsän päättäjät olivat ennen hakijoiden salaamista tutustuneet korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) päätökseen vuodelta 2013.

Tapauksessa toimittajalle oli kieltäydytty luovuttamasta tietoja Tampereen kaupungin tilaajapäällikön virkaan annetuista suostumuksista. Toimittaja valitti ja voitti hallinto-oikeudessa. Päätös pysyi KHO:ssa.

– Hakijoiden nimiä on pitänyt piilossa useampikin kunta kuluneen kuuden vuoden aikana, selvityksessä todetaan ja jatketaan:

– Olemme siis tietoisia pykälistä ja oikeustapauksesta. Tästäkin huolimatta me johtavat luottamushenkilöt päätimme kunnioittaa hakijoiden pyyntöä.

– Luottamus on meille nyt tässä asiassa pykäliä tärkeämpää, Poti totesi puhelimitse maanantaina.

Lahtinen ja Poti ihmettelevät, että EU:ssa yksittäisen henkilön tietosuoja on erittäin korkea, mutta hänen hakiessaan julkista virkaa tilanne on toinen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .