Jämsän Seutu: Kuhmoisten kauppamuseo myyntiin

Kuhmoisten kauppamuseo eli Korhosen kauppakiinteistö on tullut myyntiin, uutisoi Jämsän Seutu. Kulttuurihistoriallisesti arvokkaan kiinteistön päärakennus valmistui vuonna 1874 ja se toimi kauppana vuosina 1878–1971. Kiinteistön myyntihinta on 135 000 euroa.

Kiinteistön omistanut Korhosen suku teki siitä kauppamuseon 1980-luvulla. Perikunta kuitenkin luopui yksityismuseon pidosta ja myi talon 3 800 neliön tontteineen kunnalle vuonna 2001. Seuraavana vuonna yli satavuotiasta rakennusta alettiin korjata maakunnallisen perinnerakentamisprojektin osana.

Vuonna 2008 kunta myi talon ainoana tarjouksen tehneelle kunnanhallituksen jäsenelle 25 000 eurolla. Kauppa ja sen hinta herättivät kuntalaisten keskuudessa ihmetystä. Tuolloin kauppojen perumisesta kansalaisaloitteen tehnyt kuhmoislainen Aila Virtanen kerää nyt lahjoituslupauksia kiinteistön hankkimista varten.

Virtanen haluaisi kiinteistön yleishyödylliseen käyttöön ja etsii siksi myös yrityksiä, yhdistyksiä ja yksityishenkilöitä Kuhmoisten kulttuurikeskus Muistola -yhdistykseen. Yhdistys hallinnoisi Virtasen visiossa kiinteistössä järjestettävää toimintaa. Jämsän Seudun mukaan Virtanen on kerännyt lahjoituslupauksia tuhansien eurojen edestä, mikä on vielä pieni osa kiinteistön hinnasta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .