Jämsän kaupunginjohtaja Ilkka Salminen eroaa tehtävästään – "Niin suuri ristiriita, että joutuisin todennäköisesti jättämään eriävän mielipiteen"

Jämsän kaupunginjohtaja Ilkka Salminen on irtisanoutunut tehtävästään. Salminen jätti eroilmoituksensa 25. huhtikuuta ja ero astuu voimaan 13. elokuuta.

Syyskuusta 2010 kaupunginjohtajana toiminut Salminen jää välittömästi virkavapaalle, jolloin hänellä ei ole työvelvoitetta eikä hän enää edusta Jämsän kaupunkia, kaupunki tiedottaa.

Taustalla on vääntö kaupunkiin perustettavasta elinvoimatoimialasta, jolla tavoiteltiin mittavia säästöjä.

Lue myös: Jämsän säästöselvitys jätettiin yllättäen pöydälle – "Valtaosa lähtee suoraan valmisteluun"
 

– Valtuuston päätös elinvoimatoimialaosion palauttamisesta uudelleen valmisteluun näyttää aiheuttavan kaupunginjohtajan näkemyksen ja eri ryhmien moninaisten näkemysten välillä niin suuren ristiriidan, että kaupunginjohtajana joutuisin todennäköisesti jättämään asiasta myöhemmin eriävän mielipiteen, Salminen kommentoi eroaan.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Piritta Rantanen toteaa kaupunginjohtajan eron olleen Salmisen oma valinta.

– Ilkka Salminen teki asiassa henkilökohtaisen ratkaisunsa. Kaupunki suuntaa nyt katseen tulevaisuuteen ja uusiin mahdollisuuksiin, Rantanen sanoo. 

Kaupunki maksaa Salmiselle johtajasopimuksen mukaisen korvauksen, seitsemän kuukauden palkkaa vastaavan määrän.

Uuden kaupunginjohtajan rekrytointiprosessi käynnistyy, kun kaupunginhallitus hyväksyy eroilmoituksen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Jämsän kyläkouluista viimein ratkaisu – säilymisen rajaksi äänestettiin 30 oppilasta, lakkauttaminen voi toteutua aikaisintaan syksyllä 2021

Säästökuuri puhuttaa jämsäläisiä, mutta negatiivisuudesta haluttaisiin eroon – Kaupunginhallituksen jäsen myöntää asenneongelman: "Nyt on aloitettava kuuntelemaan"

Jämsän säästöselvitys jätettiin yllättäen pöydälle – "Valtaosa lähtee suoraan valmisteluun"

Jämsän säästöselvitys julki: Elinkeinotoiminnot uusiksi, kyläkouluja kiinni – uusi toimiala toisi noin 900 000 euron säästöt