Jämsän tekninen lautakunta säilyttäisi kylillä, mutta säästäisi kaupungista – katujen ja kävelyteiden kuntoluokitusta lasketaan?

Jämsän tekninen lautakunta säilyttäisi yksityistieavustukset ja kylien urheilukentät, mutta heikentäisi muun muassa kaupungin katujen ja kevyen liikenteen väylien kunnossapitoa. Myös Länkipohjan jäähallin avustus säilyisi. Lautakunta karsi teknisen johtajan säästölistaa tuntuvasti kokouksessaan tiistaina.

– Voitto Suosaari (kesk.) teki kokouksessa vastaesityksen ja lautakunta lähti siihen yksimielisesti mukaan, kertoo puheenjohtaja Jouni Kotiaho (ps.).

– Vastaavia säästöjä haetaan puistoalueiden hoidon priorisoinnista ja nurmikenttien hoidon tasosta sekä katujen ja kevyen liikenteen väylien kunnossapitoluokituksen alennuksesta.

Lautakunta tasapainottaisi taloustilannetta myös lisätuloilla. Lautakunnan mukaan pienten metsäpalstojen myynnillä voisi saada tuloja 200 000 euroa ja kaupungin metsien puunmyynnillä vuosittain 200 000–400 000 euroa.

Suosaaren esitystä kannattivat Jouni Kotiaho, Markku Korpela (sd.) ja Heikki Rinnekangas (sd.). Tekninen johtaja Tarja Kuisma muutti säästöesitystä kokouksessa vastaamaan Suosaaren mallia.

– En alunperin esittänyt katujen kunnossapidon heikentämistä, koska myös kuntaiskyselyssä nousi esiin, ettei liikenneolosuhteita pidä heikentää. Asiasta olisi tullut äänestys ja tein muutoksen lautakunnan toiveen perusteella, Kuisma sanoo.

Asiat etenevät vielä kaupunginhallitukseen ja -valtuustoon. Käsittelyssä oli myös lautakuntien yhdistäminen. Tekninen lautakunta tukee hanketta, jossa se, ympäristölautakunta ja liikelaitosten johtokunta yhdistetään elinvoimalautakunnaksi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .