Teinien huumerikosvyyhti paljastui – epäiltynä yli 20 nuorta

Jämsässä on saatu päätökseen laajan huumevyyhdin esitutkinta, tiedottaa Keski-Suomen poliisilaitos. Poliisi on tutkinut useisiin henkilöihin kohdistuneita huumausainerikosepäilyjä.

Tutkintaan liittyen vangittuina on ollut viisi henkilöä. Kolme heistä oli vangittuna huumeviljelyyn liittyvästä asiasta törkeästä huumausainerikoksesta epäiltynä.

Lisäksi useita henkilöitä on ollut pidätettynä. Yhteensä epäiltynä on yli kaksikymmentä henkilöä, joihin osaan liittyy lievempänä tekona huumausaineenkäyttörikos. Epäillyt ovat pääosin 18–20-vuotiaita miehiä ja osa alle 18-vuotiaita poikia ja tyttöjä.

Kannabisviljelyn satoa myytiin ja luovutettiin lukuisille henkilöille. Viljely tapahtui lähinnä vuoden 2012 kesän aikana.

Tutkinnassa paljastui myös muita henkilöitä, jotka olivat kasvattaneet kannabista huumeena käytettäväksi. Viimeisin viljelmän takavarikko tehtiin maaliskuussa 2013 aiemmin helmikuussa alkaneen tutkinnan yhteydessä.

Huumeita levitettiin ja käytettiin Jämsän alueella, mutta jonkin verran aineita levitettiin muuallekin. Pääosin on ollut kyse marihuanasta ja hasiksesta, joskin tutkinnassa ilmeni, että muitakin huumeita liittyi osaan tapahtumia.

Tutkintaan liittyvät myös tullin rikostutkinnan selvitykset huumeiden maahantuonnista Jämsän seudulle.

Esitutkinnan valmistuttua asia siirretään syyttäjän harkintaan ja mahdolliset syytteet tullaan käsittelemään aikanaan Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .