Jänisten karkkipäiville tulee loppu Kuokkalassa

Kaupunkilaisten omenatarhaa uudistetaan ja samalla se aidataan kunnolla.

Kaupunkilaisten omenatarhaa Kuokkalassa uudistetaan istuttamalla 200 uutta omenapuun tainta. Samalla Survo Korpelan rantapellolla sijaitsevan omenatarhan ympärille rakennetaan kunnollinen aita, jotta jänisten tuhoja saadaan vähennettyä.

– Omenapuut ovat jäniksille kuin karamelliä, kertoo ylläpitohortonomi Tarja Ylitalo.

Jäniksille maistuvat niin nuoret puut kuin vanhempien puiden oksankärjet, joihin pitkäkorvat ylettyvät. Oksien on annettu tarkoituksella olla alhaalla, jotta ihmisten olisi helpompi ylettyä omeniin.

Uuteen aitaukseen tulee kulkemista varten portit, joten enää tarhaan ei voi lampsia mistä tahansa.

Omenatarhan ideana on, että kaikki kaupunkilaiset saavat käydä maistelemassa omenia ja samalla tutustumassa omenalajikkeisiin. Puut on merkitty kylteillä, josta lajike käy selville. Alun perin omenatarha istutettiin vuonna 2002 ja satoa se on kantanut jo monta vuotta.

Uuden taimet lisäävät omenapuiden määrää ja korvaavat osan kuolleista puista. Joukkoon lisätään myös päärynäpuita, mutta satoa niistä ja muista uusista taimista saa odottaa vielä vuosia. Tarhassa on kaikkiaan noin 400 puuta. Kirsikoiden tai luumupuiden istuttamista ei harkita, koska ne vaatisivat suojakseen verkkoja ja ilman niitä sato menisi rastaiden ja muiden lintujen suuhun.