Jännitys kohoaa: Uusien ylioppilaiden julkistuspäivä jo tiedossa

Tämän kevään ylioppilaiden nimet julkistetaan todennäköisesti maanantaina 18. toukokuuta.

– Ylioppilaiden nimet olisi tarkoitus saada heti viikon 21 alussa kouluille. Ensi viikolla tuloksia tuskin saadaan, sillä viikkoon mahtuu helatorstai ja perjantaina useat koulut ovat kiinni, Ylioppilastutkintolautakunnan pääsihteeri Kaisa Vähähyyppä sanoo.

Alustavia tietoja ylioppilaiden määrästä ei vielä ole, mutta lukumäärä on Vähähyypän mukaan aivan normaali eli hiukan alle 30 000.

– Tarkastusprosessi on mennyt normaalisti. Aikataulu, reilu kuukausi, on ollut kiireinen. Reippaasti toistasataa tuhatta koesuoritusta käydään läpi yksityiskohtaisesti ja käsitellään lukuisia erityistapauksia.

Ylioppilastutkinnon voi suorittaa kolmena peräkkäisenä kirjoituskertana. Syksyn kirjoittajia on lähes saman verran kuin kevään kirjoittajia, mutta harva haluaa lakin syksyllä.

– Syksyisin kirjoitetaan yksittäisiä aineita paljon enemmän kuin keväällä, mutta lopullinen tutkinnon suorittaminen tähdätään kevääseen.

Ylioppilaskirjoitusten sähköistäminen etenee aikataulussa. Vuonna 2016 kirjoitetaan sähköisesti ensimmäisenä maantiede, saksan kieli ja filosofia.

Keskisuomalainen ja KSML.fi julkaisevat kaikkien Keski-Suomen ylioppilaiden nimet heti kun ne saadaan tietoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylän lentoaseman peruskorjaus sulki kiitotien puoleksitoista kuukaudeksi – Henkilöliikenteen jatkumisesta ei ole tietoa

Ministeri ja Kuntaliiton toimitusjohtaja vääntävät kuntien uusien tehtävien rahoituksesta julkisen talouden sukeltaessa – "Emme usko, että valtionkaan rahat riittävät"

Mitä ihmettä? Valtio jakaa kunnille 2 miljardia euroa, mutta silti jopa Helsinki tekee kymmenien miljoonien tappiot – "Veronkorotuksissa joudutaan tekemään isoja arvovalintoja"

Valtiovarainministeri Vanhanen HS:lle: Hallitusohjelman kirjaus 30  000 uudesta työllisestä on voimassa

Monet metsästysseurat kaipaavat kipeästi nuoria riveihinsä – toiset taas saattavat evätä jäsenyyden puuttuvien suhteiden vuoksi

Sadealue pyyhkäisee Suomen yli tänään

Marinin hallituksen kykyihin luotetaan enemmän kuin Rinteen ja Sipilän – enemmistö kyselyyn vastanneista uskoo, ettei hallitus hajoa ennen seuraavia eduskuntavaaleja

Saksa imuroi Eurojacpotin isoimmat voitot – Suomessa lykästi Prisman, Citymarketin ja Teboilin asiakkaita

Suomessa katoaa ihminen joka päivä – Heistä moni löytyy nopeasti, mutta osa ei koskaan

Jyväskylän perjantai-illassa tungosta terassilla, kun neulojat täyttivät Toivolan pihan – Katso kuvasarja tapahtumasta, johon matkattiin kauempaakin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.