Jännitys kohoaa: Uusien ylioppilaiden julkistuspäivä jo tiedossa

Tämän kevään ylioppilaiden nimet julkistetaan todennäköisesti maanantaina 18. toukokuuta.

– Ylioppilaiden nimet olisi tarkoitus saada heti viikon 21 alussa kouluille. Ensi viikolla tuloksia tuskin saadaan, sillä viikkoon mahtuu helatorstai ja perjantaina useat koulut ovat kiinni, Ylioppilastutkintolautakunnan pääsihteeri Kaisa Vähähyyppä sanoo.

Alustavia tietoja ylioppilaiden määrästä ei vielä ole, mutta lukumäärä on Vähähyypän mukaan aivan normaali eli hiukan alle 30 000.

– Tarkastusprosessi on mennyt normaalisti. Aikataulu, reilu kuukausi, on ollut kiireinen. Reippaasti toistasataa tuhatta koesuoritusta käydään läpi yksityiskohtaisesti ja käsitellään lukuisia erityistapauksia.

Ylioppilastutkinnon voi suorittaa kolmena peräkkäisenä kirjoituskertana. Syksyn kirjoittajia on lähes saman verran kuin kevään kirjoittajia, mutta harva haluaa lakin syksyllä.

– Syksyisin kirjoitetaan yksittäisiä aineita paljon enemmän kuin keväällä, mutta lopullinen tutkinnon suorittaminen tähdätään kevääseen.

Ylioppilaskirjoitusten sähköistäminen etenee aikataulussa. Vuonna 2016 kirjoitetaan sähköisesti ensimmäisenä maantiede, saksan kieli ja filosofia.

Keskisuomalainen ja KSML.fi julkaisevat kaikkien Keski-Suomen ylioppilaiden nimet heti kun ne saadaan tietoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.