Järjestäjä: Lakko ei peruuta Levin maailmancupia

Levin maailmancup-kilpailun järjestäjien mukaan hiihtokeskustyöntekijöiden lakko ei uhkaa Levin kilpailun järjestämistä. Lakko alkaa viidessä hiihtokeskuksessa huomenna ja uhkaa laajeta viikon päästä kaikkiin hiihtokeskuksiin, jos sopua ei ennen sitä synny.

– En jaksa uskoa kilpailun peruuntumiseen, koska kilpailu on Suomelle ja Lapille niin tärkeä asia, sanoi kilpailunjohtaja Tapio Kokko.

Levin maailmancup-kisa on määrä käydä 13.–15. marraskuuta.

– Toki se on haasteellisempaa ja aiheuttaa päänvaivaa, jos ammatti-ihmisiä on poissa. Pitää silti muistaa, että meillä on myös seuran väkeä töissä, jotka eivät ole tekemisissä lakon kanssa, Kokko totesi.

Työtaistelu alkaa neljältä iltapäivällä ja päättyy perjantaiaamuna. Se vaikuttaa lähinnä lumetukseen ja muihin rinnepalveluihin. Lakko koskee Rukan, Levin, Vuokatin, Tahkon ja Pyhätunturin rintetä.

Syynä painostustoimiin on kiista hiihtokeskusten työntekijöiden palkoista. Valtakunnansovittelija Esa Lonka kertoo, että osapuolet olivat niin erimielisiä, ettei hän katsonut mahdolliseksi jättää sovintoesitystä.