Järjestö: Tällä suomalaismainoksella yhteys huumeisiin - katso kuva

Viitataanko viereisessä kuvassa näkyvässä mainoksessa mielestäsi huumeisiin?

Tätä mieltä on nimittäin Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry, jonka mielestä Olvi mainostaa uutta Leguana-lonkeroaan luomalla mielikuvia kannabikseen. Leguana-lonkeron mainoksia on myös ympäri Jyväskylää. 

Järjestön mukaan Olvi yhdistää vitsikkäästi uutuuslonkeron mainoslauseen "Legualize!" kannabikseen, jonka laillistamisen puolesta on jo vuosikymmenten ajan kampanjoitu tunnuksella "Legalize".

EHYT ry sanoo, ettei sloganin yhteyttä kannabikseen tarvitse edes hakemalla hakea.

"Kun Leguana-lonkeron sloganin "legualize!" kirjoittaa internetin hakukoneeseen, saa tarjolle vähemmän tietoa lonkerosta, mutta melkoisen määrän aineistoa kannabiksesta. "Legalize it" tunnetaan myös reggaeklassikkona, jossa vaaditaan kannabiksen vapauttamista", järjestö sanoo.

Olvin markkinointijohtaja Olli Heikkilä kiistää järjestön väitteet Helsingin Sanomien verkkosivuilla. Hänen mukaansa yhtiöllä ei ole tullut mieleenkään, että mainos yhdistyisi kannabikseen.

–·En käytä kannabista, eikä täällä kukaan muukaan. Me myymme lonkeroa, Heikkilä sanoo lehden haastattelussa.

Sosiaali- ja terveysministeriössä on valmisteltu lakiesitystä, jossa alkoholin mielikuvamainonta kiellettäisiin samaan tapaan kuin Ranskassa. 

"Olvin mainoskampanja on erinomainen esimerkki siitä, miksi lainsäädäntömuutoksia tarvitaan. Myyvien mielikuvien hakeminen laittomista huumeista on kaikkea muuta kuin vastuullista alkoholimainontaa", EHYT ry toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Päivällä sataa, mutta Linnan juhlien vieraat saanevat jonottaa kuivin kengin

Itsenäisyyspäivän aatto väkivaltainen Jyväskylässä – poliisilla tutkittavana kymmenkunta pahoinpitelyä

Pekkariset tänään Linnaan jo 40. kerran – Maurin lento Brysselistä laskeutuu vain tunteja ennen kättelyä

Keuruun kaupunginjohtaja Hannu Mars pyrkii Rauman nokkamieheksi – hakijoiden joukossa myös kaksi muuta keskisuomalaisittain tuttua nimeä

Rekka suistui yöllä Nelostieltä Viitasaarella ja pyyhkäisi mukaansa kylätalon kulmaa: nosto-operaatio hidastaa liikennettä useita tunteja – katso kuva

Kun Suomi on kotimaa ja sukunimi: Itsensä Miss Finlandiksi esitellyt Heidi Suomi on saanut kuulijat huvittumaan – "Se on aiheuttanut ihmetteleviä katseita"

Mies kuoli huoneistopalossa Kaarinassa

Yön uutiskooste: Tänään juhlitaan 102-vuotiasta Suomea, Linnan juhlien teemana tieto ja yhteiskunnallinen keskustelu, useita mielenosoituksia luvassa

Huhumylly SDP:ssä kiihtyy pääministerivaalin alla: ”Ilman muuta tiukka tilanne tuo jännitteitä puolueen sisälle”

Kahdesti haavoittunut veteraani juhlii tänään Linnassa – näin jämsäläinen Viljo Nokelainen kertoo sotatiestään

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.