Järjestöt älähtivät: "Suomalaista ruokaa Finnairin lennoille"

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ja Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL vetoavat lentoyhtiö Finnairiin, jotta sen lennoilla tarjoiltaisiin jatkossa suomalaista ruokaa.

MTK ja SEL kertovat seuranneensa huolestuneina ulkomaisten raaka-aineiden ja elintarvikkeiden käyttöä Finnairin ruokatarjoiluissa. Järjestöt mainitsevat tiedotteessaan, että esimerkiksi tänä syksynä yhtiö vaihtoi suomalaiset sämpylänsä ulkomaisiin pakasteisiin ja siksi sämpylöitä Finnairille vuodesta 1979 valmistanut Starfood Finland joutuu sulkemaan leipomonsa Vantaalla.

MTK ja SEL ehdottavat, että Finnair tekisi strategisen ja yhteiskuntavastuullisen valinnan ja siirtyisi ulkomaisten pakasteiden sijaan käyttämään ruokatarjoilussa vain suomalaisia raaka-aineita ja Suomessa valmistettuja elintarvikkeita.

? Laadukas kotimaisista raaka-aineista Suomessa valmistettu ruoka voi olla merkittävä positiivisen mielikuvan luoja, ja se voisi tuoda kilpailuetua myös Finnairille, sanoo SEL:n puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen.

? Esimerkiksi KLM tarjoilee lennoillaan ruoka-annoksia, joissa ruuan hollantilainen alkuperä ja tuotantotapa tuodaan esille. Kuluttajat ympäri maailman ovat entistä kiinnostuneempia näistä asioista, sanoo MTK:n johtokunnan jäsen Kati Partanen.

Järjestöt sanovat, että suomalaiset raaka-aineet ovat kansainvälisessä vertailussa laadukkaita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.