Jörn Donner teki elokuvaa Kyyjärvellä

Ympäri Suomea kuvattava dokumentti valmistuu Suomen 100-vuotisjuhliin.

Suomen ainoan Oscar-palkinnon voittanut elokuvaohjaaja Jörn Donner on kuvannut uutta elokuvaansa Kyyjärvellä. Kyseessä ei ole lajissaan takavuosien kaltainen "elinkuva", vaan Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlallisuuksiin liittyvä pitkä dokumenttielokuva. Donnereita kävi Kyyjärvellä kaksi, isä Donnerin lisäksi mukana kuvaustiimissä oli hänen poikansa Rafael Donner.

Tulevaan dokumenttiin kylältä löytyi paljon kerrottavaa. Videolle tallentui niin tarina Nopola Newsista, Jaakko Uusitalon korjaamosta, lasten päivähoidon liikuntatunnista, lentopallosta, Betsetistä, Ponttisetin valmistamasta Helsingin Musiikkitalon esiintymislavasta kuin Elina Honkolan elämästä, opiskelusta ja yrittäjyyssuunnitelmista.

Dokumenttielokuvan tekijöitä kiinnosti myös maankuulujen maaseutukomedioiden kirjoittajan Heikki Luoman mukaan nimetty Het-teatterin areena kuin kyyjärvisten omakseen ottamat turvapaikanhakijat.

Dokumentin kuvauksia tehdään ympäri Suomea ja se valmistuu loppuvuodesta 2017. Elokuvan kuvauksista kertoi ensimmäisenä Viispiikkinen-sanomalehti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .