JHL:n poliittinen lakko vaikuttaa laajasti Jyväskylässä, Jämsässä ja Muuramessa – päiväkodeissa ja palvelutaloissa voidaan jäädä ilman ruokaa

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL aloittaa kaksipäiväisen poliittisen lakon ensi maanantaina. Liiton mukaan lakolla vastustetaan irtisanomislakia, ja sen piirissä on yli 10 000 liiton jäsentä.

Lakko kohdistuu muun muassa siivoukseen, kiinteistöhuoltoon ja ruokapalveluihin paikallisesti määritellyissä kohteissa. Liiton mukaan tämä voi tarkoittaa muun muassa sitä, että kouluissa, päiväkodeissa ja vanhuspalveluissa ei välttämättä ole ruokaa tarjolla lakon aikana. Myös osa kirjastoista, kulttuurikeskuksista ja kuntien liikuntapaikoista on kiinni lakon ajan.

Lakko päättyy tiistaina puolenyön aikaan.

 

Keski-Suomessa lakko koskee kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen, kunnallisen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimuksen sekä kunnallisen tuntipalkkaisen henkilöstön tyoehtosopimuksen piirissä olevia työntekijöitä Jyväskylässä, Jämsässä ja Muuramessa.

Jyväskylässä lakko uhkaa paitsi uimahallien ja liikuntakeskusten aukioloa, se vaikuttaa myös laajasti koulujen ja päiväkotien sekä terveyskeskusten ja palvelutalojen ruokahuoltoon. Mukana on myös Keski-Suomen keskussairaalan ruokapalvelukeskus.

Jämsässä lakko vaikuttaa ruokapalvelukeskus Arinan, kaupungin puhtauspalvelujen, teknisen toimen ja koulujen sekä päiväkotien toimintaan.

Muuramessa lakko vaikuttaa kunnan keittiön, siivouksen, uimahallin, kiinteistöhoidon ja liikuntapalvelujen toimintaan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .