JJK:n kannattajilta uusi keino yleisön houkuttelemiseksi Harjulle – oma olut!

JJK:n kannattajaryhmä Harjun Pojat ja jyväskyläläinen Panimo Hiisi tuovat markkinoille uuden oluen. Red ale -tyyppistä Harjun Kettua on tarjolla ensimmäisen kerran tänään JJK:n kotiottelussa porilaista FC Jazzia vastaan.

– Ajatuksena on, että tästä tulee pysyvä juttu. Että omasta oluesta tulisi kotiotteluissa yksi osa kokemusta, Harjun Poikien aktiivi Pekka Nykänen taustoittaa.

Harjun Kettua on pantu aluksi noin 1 200 litraa. Uutta tulokasta saa ostaa ainakin ravintola Revolutionista, Mestarin Herkusta ja Palokan Citymarketista.

– Ensisijainen myyntipaikka on kuitenkin juuri Harju ja JJK:n ottelut. Toivottavasti tavaraa vaan riittää jäljellä oleviin peleihin, Nykänen korostaa.

– Ideana on lisätä positiivisia kokemuksia otteluiden yhteyteen. Kaikille jalkapallo ei ole se maailman tärkein asia, siksi ottelutapahtumiin on tärkeää keksiä muutakin kokemuksellista tekemistä. Joku voi kenties samalla saada kipinän itse lajiin.

Harjun Ketun toivotaan siis olevan yksi vetonaula, joka tuo uusia ihmisiä ottelutapahtumiin. Idea sinänsä ei ole uusi, sillä pienpanimobuumi on näkyy selvästi ympäri Suomea. Moni organisaatio on valmistuttanut omaa olutta tapahtumiinsa. Esimerkiksi musiikkifestivaali Provinssissa tapahtuman oma olut oli jättimenestys.

Millaista olutta Harjun Kettu sitten on, Panimo Hiisi -omistajajäsen Mikko Mäkelä?

– Se on JJK:n ja Harjun teeman mukaan punertava, kuparisilla sävyillä. Ekat fiilikset siinä on: havuinen, metsäinen, hieman pihkaisuuttakin.

Mäkelän mukaan panimonkin intressinä on tehdä Harjun Ketusta pysyvä osa jyväskyläläistä jalkapallokokemusta.

– Tarkoituksena on, että ensi kaudelle valmistetaan myös jotain. Se voi ihan hyvin olla juuri tätä Harjun Kettua. Kaikki riippuu pitkälti menekistä ja palautteesta.

Harjun Pojilla oli ajatuksena, että oluen tuotot suunnattaisiin jalkapalloon. Suomen alkoholilainsäädäntö kuitenkin estää, tai ainakin vaikeuttaa, tuottojen suoraa suuntaamista. Näin Harjun Ketusta saadut tuotot menevät pitkälti valmistajalle ja jakelijoille.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .