Jaakonsaari ei ymmärrä Tuomiojan puheita Niinistön taakse asettumisesta

Jos omaa ehdokasta ei löydy, Haaviston tukeminen olisi Jaakonsaaren mielestä luontevampaa.

Europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari (sd.) ei ymmärrä kansanedustaja Erkki Tuomiojan (sd.) puheita siitä, että SDP:n pitäisi harkita presidentti Sauli Niinistön tukemista presidentinvaaleissa.

Jaakonsaaren mielestä SDP:llä pitää olla oma ehdokas.

– Se on vihoviimeinen vaihtoehto ja semmoista periksi antamista, jota tuntuu ihan tosi raastavalta ajatellakin. Kansanliikkeen pitää olla kaikissa niissä pöydissä ja niillä foorumeilla, joissa puhutaan ulko- ja turvallisuuspolitiikasta, Jaakonsaari sanoo STT:lle.

Jos muun ehdokkaan tukemiseen kuitenkin päädyttäisiin, luontevampi vaihtoehto olisi Jaakonsaaren mielestä vihreiden Pekka Haaviston taakse asettuminen.

– Jos ei löydy kissojen ja koirien kanssa ehdokasta – jota minä en usko, varmasti löytyy – niin sitten voidaan harkita Haaviston taakse menemistä, niin kuin valtaosa sosiaalidemokraateista oli viime vaaleissa. Rakennetaan tämmöistä punavihreää tulevaisuutta, sekin on yksi vaihtoehto.

Jaakonsaari sanoo Tuomiojan kannan olevan erikoinen, mutta varmasti harkittu.

Jaakonsaari sanoo STT:lle, ettei itse ole käytettävissä ehdokkaaksi, kuten on aiemminkin ilmoittanut.

Kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd.) kirjoitti aiemmin Facebookissa, että SDP:n on vakavasti harkittava, voisiko puolue asettua tukemaan Sauli Niinistöä presidentinvaaleissa.

Tuomiojan mukaan mikään kansallinen tai sosiaalidemokraattinen intressi ei puhu sen puolesta, että presidenttiä olisi perusteltua vaihtaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tuomioja: SDP:n vakavasti harkittava, voisiko puolue asettua tukemaan Sauli Niinistöä

SDP:n tilanne näyttää todella pahalta, sanoo tutkija Erkka Railo