Jaana Pelkoselta vastaus KSML:n toimittajan alkoholikolumniin: "Sovituista asioista pidettävä kiinni"

Alkoholilain uudistus kuumentaa tunteita. Kansanedustaja Jaana Pelkonen (kok.) vastaa kirjoituksellaan Keskisuomalaisen toimittajan Rai Suihkosen kolumniin.

Alkoholilain uudistus on pyörinyt otsikoissa viime päivinä tiuhaan, niin myös Keskisuomalaisessa. Kansanedustaja Jaana Pelkonen (kok.) vastasi torstaina Keskisuomalaisen toimittajan Rai Suihkosen perjantaina 26.5. ilmestyneeseen kolumniin kirjoittamalla Keskisuomalaisen mielipidesivulle.

Pelkosen mukaan pääministeripuolueen tasolla tapahtuvat irtiotot ovat esimerkki huonosta yhteisten asioiden hoitamisesta.

Suihkonen ihmetteli kolumnissaan kokoomuslaisten ja perussuomalaisten "tästä on jo päätetty, lopettakaa urputus" -asennetta ja lausuntokierroksen vähäistä vaikutusta.

– Miksi ylipäänsä kerätä suurella vaivalla lausuntoja, jos niillä ei voisi olla vaikutusta lain sisältöön ennen lopullisia päätöksiä? Suihkonen kirjoitti.

Pelkonen sen sijaan vetosi vastineessaan siihen, että sovituista asioista pitää pitää kiinni. Hänen mukaansa eduskuntaryhmillä on ollut täysin samat tiedot käytössä viime keväänä, kun kompromissi on tehty.

– Näin ollen kyseessä eivät ole olleet mitkään Suihkosen korostamat "uudet" päätöksentekoon nyt vasta vaikuttavat näkökulmat, Pelkonen linjaa kirjoituksessaan.

Lue Pelkosen kirjoitus tästä.

Rai Suihkosen kolumnin pääset lukemaan tästä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .