Jalkatyö tuotti hämmentävän kovan tuloksen – jämsäläinen Jouni Kotiaho siirtää vastuuta kuljetusyrityksestä neljännelle polvelle

Jämsäläinen kuljetusyrittäjä Jouni Kotiaho, 61, kuvasi tiistaista oloaan ”oikeasti hämmästyneeksi”. Täytenä yllätyksenä auennut perussuomalaisten kansanedustajapesti oli saanut aikaan melkoisen pyörityksen ja puhelinrallin. Yöunia elämänmuutos ei kuitenkaan ollut vienyt, sillä hän myhäili oppineensa jopa kovien takaiskujenkin kohdatessa nukkumaan, ”kun vaan seljälleen heittää”.

– Lähinnä Toimi Kankaanniemen ohittaminen oli hämmentävää – hän on sentään pitkäaikainen kansanedustaja, entinen ministeri ja auktoriteetti. Hän jo soittikin ja onnitteli, eikä selvästikään ollut katkera putoamisestaan.

Puolueen ykköspaikan Keski-Suomessa ottaneen Teuvo Hakkaraisen kanssa Kotiaho uskoi yhteistyön sujuvan, vaikkeivät he varsinaisia tuttuja vielä entuudestaan olekaan.

Vaalityötä lähes vuoden

Kotiaho valittiin Jämsän kaupunginvaltuustoon sosiaalidemokraattina vuonna 1996. Loppuvuodesta 2013 hän ilmoitti eroavansa ryhmästä, ja keväällä 2014 hän liittyi perussuomalaisten ryhmään. Tätä nykyä hän on teknisen lautakunnan puheenjohtaja.

Eduskuntavaaleissa menestymisen yhdeksi taustavoimaksi Kotiaho uskoi sen, että hän aloitti vaalityön jo toukokuussa.

– Siitä asti on kierretty kylätapahtumia ja markkinoita, myös Jyväskylässä ja Jyväskylän pohjoispuolella. Kyllä jalkatyö ratkaisee edelleen. Nettiaika on iso apu, mutta turuilla ja toreilla tarvitaan ja kaivataan konkretiaa.

Kotiaho on toiminut Jämsän seudun kuorma-autoilijat ry:n puheenjohtajana vuodesta 1995 ja kuulunut sen myötä SKAL Keski-Suomi ry:n hallitukseen, joten tätäkin kautta hän tietää tulleensa tutuksi eri puolilla maakuntaa. Hän on myös pitkäaikainen kirkkovaltuutettu.

– Demareista eroamisesta ei jäänyt huonoja välejä, jotkin asiat vain riitelivät. Olen yleensäkin valmis neuvottelemaan kaikkiin suuntiin, eikä minulla ole luurankoja kaapissa, joten hyvä tästä on lähteä eteenpäin.

 

Poika ottaa vastuuta firmasta

Kansanedustajaksi ryhtymisen Kotiaho arveli käyvän sikäli ongelmitta, että poika voi ottaa entistä enemmän vastuulleen kuljetusliikkeen hoitoa.

– Ammatillinen kuorma-autoliikennöinti on meillä sukurasite. Pappavainaa aloitti alalla vuonna 1928, ja minulla tulee kolmannen polven yrittäjänä täyteen 35 vuotta. Tilanne on onnellinen, kun jo neljäs polvi hoitaa hommia, hän linjasi.

– Harrastuksiini kuuluu museoajoneuvojen rakentaminen. Museokilvissä on kaksi mopoa ja rakenteilla vuoden 1959-mallinen kuorma-auto. Se piti saada kuntoon tälle kesälle, mutta saa nähdä, miten nyt käy.

 

Löytyisikö liiteri?

Kotiaho on leski. Tytär asuu Tampereella ja työskentelee sairaanhoitajana TAYSissa. Jämsässä olevan pojan perheessä on kaksi lasta.

– Jonkinlainen asunto pitäisi Helsingistäkin hankkia. Heitin vitsillä, että saunat on käytetty, mutta jos löytyisi jokin liiteri!

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .