Jallow ymmällään EM-avauksestaan, Hulkko iloitsi ennätyksestään

Mimosa Jallow oli perjantaina ihmeissään Glasgow'n EM-uintien avausmatkan jälkeen. Uinti tuntui vahvalta ja vauhdikkaalta, mutta kello oli eri mieltä. Jyväskyläläinen päätyi 19:nneksi naisten 50 metrin vapaauinnissa ja jäi varasijalle välieristä.

– Aika oli yllätys. Luulin, että tulin kovempaa. Koko matkan tuntui hyvältä, mutta ehkä se oli sitten liian hyvä, Jallow kertoi.

Alkuerien ykkönen oli Ruotsin Sarah Sjöström, jolta odotetaan Glasgow'ssa vähintään neljää kultamitalia. Sjöströmin aika oli 24,14.

Jallow valmistautui EM-uinteihin onnistuneella leirillä Bulgariassa. Vapaauinti ei ole hänen päämatkansa kisoissa, mutta keväällä hän passitti matkalla Hanna-Maria Seppälän Suomen ennätyksen historiaan uimalla ajan 24,90.

– Uinti ei tuntunut yhtään erilaiselta kuin Tukholman SE-uinnissa. En tiedä, oliko uinti nyt kiinni jostain frekvenssistä, Jallow tuumasi.

Hän jatkaa kisoja lauantaina 50 metrin selkäuinnilla, jossa hän on kisarankingin viides.

Suomalaisista Jenna Laukkanen oli 50 metrin vapaassa 39:s ajalla 26,42, Ida Hulkko 44:s ennätysajallaan 26,76 ja Veera Kivirinta 49:s ajalla 27,07. Heille kaikille lauantaina alkava 100 metrin rintauinti on toinen kisojen päämatkoista.

– Oli kiva saada joku startti ennen huomista, Laukkanen tiivisti.

Laukkasen mukaan kisajärjestäjät sähläsivät vapaauinnin kisajärjestelyissä, kun uimareille ilmoitettiin ensin väärä paikka, johon mennä ennen starttia. Vuokattilainen odottaa, että kisojen edetessä tuollaiset virheet jäävät pois.

Hänen kisaohjelmassaan on alustavasti kahdeksan henkilökohtaista lajia, joista vapaauinti ei kuulu tärkeimpiin.

– Ennen uintia oli sellainen fiilis, etten tiennyt, mitä menen sinne tekemään. Vapaauintia on tullut uitua aika vähän, Laukkanen kertasi.

Hulkko iloitsi vahvasta kisa-alustaan, sillä ennätys todisti kunnon olevan kohdallaan. Tamperelainen ui 50 metriä vapaata ensi kertaa alle 27 sekunnin.

– En ajatellut, että se noin kovaa tulisi. Oli yllätys, että ennätyksestä lähti kuusi kymmenystä, Hulkko sanoi.

Hänen aiempi altaanmitan vapaauintiennätyksensä oli 27,30 viime vuodelta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.