Jan Vapaavuoren hämmentävä kommentti puhuttaa Twitterissä – "Helsinki toimittaa mereen vain puhdasta lunta"

Helsingin kaduilta on viime viikkoina kärrätty jopa tuhat kuorma-autollista lunta mereen joka päivä. Lumien mukana mereen joutuvat jätteet ovat puhuttaneet laajalti niin perinteisessä kuin sosiaalisessakin mediassa.

Erityisesti sosiaalisessa mediassa on penätty Helsingin kaupunginjohtaja Jan Vapaavuorelta toimenpiteitä, joiden avulla likaisen lumen ajo Itämereen voitaisiin lopettaa. Tänään Vapaavuori vastasi Twitterissä kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaan twiittiin, jossa Sarkomaa puhuu mereen ajettavasta likaisesta lumesta.

Vapaavuori väittää twiitissään, että Helsinki toimittaa mereen vain puhdasta lunta. Lisäksi Vapaavuori vihjaa, että Sarkomaan puhe likaisesta lumesta olisi totuudenvastainen vaalitemppu.

 

Vapaavuoren twiitti on kerännyt nopeasti huvittuneita ja vihastuneitakin kommentteja, joissa Vapaavuoren puhe puhtaasta lumesta kyseenalaistetaan rajusti.

Vastaus Vapaavuorelle 2

Vastaus Vapaavuorelle 3  

Twiiteissä ihmetellään, että missä Helsingin kaduilla mahtaa olla puhdasta lunta. Monessa twiitissä myös viitataan Ylen videoinserttiin (7.2.), jossa kuorma-autoilla kärrätään runsaasti harmaata lunta.

 

Vapaavuoren puhe puhtaasta lumesta hämmästyttää monia myös siksi, että Ylen jutussa haastatellaan esimerkiksi Helsingin ylläpitoinsinööri Tarja Mylleriä, joka kertoo, että lumi kerätään suoraan kadulta, eikä sitä erikseen seulota roskasta.

Vastaus Vapaavuorelle 

Myös Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervola arvosteli kolumnissaan (12.2.2019) Helsingin tapaa päästä lumesta eroon toteamalla, että lumien ajaminen mereen on röyhkeää merien pilaamista ja luonnon tärvelemistä. Mervola ehdottaa kirjoituksessaan, että Helsingin tulisi investoida maanpäällisiin puhdistuspaikkoihin, joihin lumet voitaisiin kerätä talven aikana.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .