Jari Litmanen Suomi 100 -tunnelmissa: Arvostan joka ikinen kerta, kun saamme vuoden lisää

Litmanen muisteli, että Suomen 100-vuotisjuhlavuoden vastaanotto oli hänen neljäs linnavierailunsa.

Jalkapallolegenda Jari Litmanen juhli Linnassa vaimonsa Ly Jürgensonin kanssa. Vaimon rohkea, musta puku herätti paljon ihastusta juhlaväen keskuudessa.

Litmanen muisteli, että Suomen 100-vuotisjuhlavuoden vastaanotto oli hänen neljäs linnavierailunsa.

– Sillä minulle ei ole henkilökohtaisesti merkitystä, onko se vuosiluku 98 vai 102, mutta kun katsoo rajojen ulkopuolelle ja seuraa maailman uutisia, niin arvostan joka ikinen kerta, kun saadaan vuosi lisää, hän sanoi.

Litmanen ei osannut vastata, minkä ikäinen nyt 100-vuotias Suomi olisi siinä vaiheessa, kun Suomen jalkapallomaajoukkue nähdään kansainvälisissä arvokisoissa.

– Vaikea sanoa, mutta sen eteen tehdään kovasti töitä, että sekin aika koittaisi. Meillä on lupaavaa, mutta maailmallakin ollaan lupaavia, hän heitti.

Litmanen on nimi, joka ulkomailla huikataan ensimmäisenä, jos mainitsee olevansa Suomesta. Hän muutti maailmalle jo 25 vuotta sitten, jolloin Suomi oli hänestä monessakin asiassa aika syrjäinen maa.

– Sosiaalisella medialla ja yleensäkin tiedonkululla on vaikutusta – enää Suomi ei ole niin reunalla ja kaukana. Jos nyt ajatellaan vaikka EU:ta, niin meidätkin otetaan huomioon, kun tehdään isoja päätöksiä, hän pohti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.