Jari Sillanpää käyttänyt metamfetamiiniin noin 24  000 euroa vuosien aikana – "En kadu mitään"

Helsinki

Viihdetaiteilija Jari Sillanpää myönsi keskiviikkona syyllistyneensä huumerikoksiin. Hän kuitenkin totesi käräjäoikeuden käytävällä, ettei kadu elämässään mitään. Median ympäröimä laulaja sanoi olleensa neljä kuukautta kuivilla, mutta kertoi, ettei halua luvata mitään tulevaisuuden suhteen.

– Jos sä lupaat asioita – onko ne sitten hyviä tai huonoja – jos sä sitten petät jossain vaiheessa elämää, koska me ei voida tietää tulevaisuutta, niin se on ehkä pahin, mitä ihminen voi tehdä itselleen, niin sen takia en halua sanoa että tulenko mä ikinä enää, Sillanpää vastasi kysymykseen siitä, aikooko hän lopettaa huumeidenkäytön.

Syyttäjä vaatii Sillanpäälle yli vuodesta alle puoleentoista vuoteen vankeutta, joka voidaan tuomita myös ehdollisena. Syyttäjä perusteli, että Sillanpään käyttämä ja juhlissa tarjoama metamfetamiini on erittäin vaarallinen aine ja jopa vaarallisempaa kuin tavallinen amfetamiini tai kokaiini.

Sillanpää myönsi hankkineensa yhteensä 118 grammaa kristallina tunnettua ainetta 35:llä eri kerralla vuosina 2014–18. Hän myönsi myös hankkineensa Thaimaassa 10 grammaa kristallia omaan käyttöönsä alkuvuonna. Hän kuitenkin kiisti salakuljettaneensa tarkoituksella pientä määrää, joka löytyi matkalaukusta Sillanpään palattua Suomeen maaliskuussa.

 

Puolustus: Tehnyt pahaa itselleen, ei muille

 

Siististi pukeutunut Sillanpää joutui heti Helsingin käräjäoikeuteen saavuttuaan ruumiintarkastukseen. Sillanpää totesi odottamassa olleille toimittajille ja kuvaajille leveästi hymyillen olevansa ihan kuin Hollywoodissa.

– Hoidan itseäni nyt kaikin keinoin, otan apua sieltä mistä sitä saan. Perinteiseen päihdekatkaisuun ei ole tarvetta, koska en käytä, Sillanpää sanoi.

Myöhemmin Sillanpää kertoi, että fyysisesti hänen käyttämänsä aine ei ole niinkään addiktoiva, mutta psyykkisesti kyllä.

Laulajan asianajaja oli yllättäen vaihtunut Riitta Leppiniemeen, joka tunnetaan muun muassa Helsingin huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion asianajajana. Leppiniemi ei pitänyt liki puolentoista vuoden rangaistusvaatimusta vallitsevan oikeuskäytännön mukaisena. Asianajaja huomautti, että huumeet ovat menneet etupäässä omaan käyttöön ja juhlissa olleet ihmiset ovat aikuisia.

– Jos hän on käyttänyt syyttäjän mukaan erittäin vaarallista huumausainetta, itselleen hän on pahaa tehnyt.

Leppiniemi myös totesi, että julkisuuden henkilönä Sillanpää on jo saanut rangaistuksen.

 

Pääepäilty toi aineita Thaimaasta ja Hollannista

 

Samassa jutussa on syytteessä myös 11 muuta miestä, joista yhtä epäillään huumeiden maahantuonnista ja muita Sillanpään tavoin ostamisesta. Päätekijän epäillään ostaneen satoja grammoja kristallia Hollannista ja Thaimaasta ja myyneen ne Suomessa. Miestä syytetään törkeistä huumausainerikoksista. Syytetyt ovat suurelta osin myöntäneet teot, mutta erimielisyyttä on hankituista määristä, kertoi kihlakunnansyyttäjä Nina Keskinen.

Sillanpää kertoi, ettei tunne kaikkia kyseessä olevia miehiä. Mukana on kuitenkin myös tuttuja – yhtä syytetyistä Sillanpää tervehti istuntotauolla halauksella.

Tuomio asiassa annetaan ensi viikon perjantaina.

Sillanpää on tuomittu huumerikoksesta aiemminkin: hän sai tammikuussa 24 000 euron sakkotuomion rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kahdesta liikennerikkomuksesta.

Jari Sillanpäälle vaaditaan vankeutta, syyttäjän mukaan vankeus voidaan tuomita myös ehdollisena – puolustuksen mukaan Sillanpää on tehnyt pahaa lähinnä itselleen

Jari Sillanpään huumesyytteitä käsitellään tänään oikeudessa

Uusimmat

Kotimaa

Lähihoitajaksi voi vielä keväällä päästä ilman soveltuvuuskoetta – kaikki oppilaitokset eivät ota kokeita käyttöön

Suomi jarruttaa Euroopasta vietävän tiedusteluteknologian tehokkaampaa valvontaa

Turvapaikanhakija ei tiennyt juristiaan oikeustaistelun aikana – Abraham kertoo joutuneensa pakkopalautetuksi hengenvaaraan väärällä nimellä

Minna Canth -kirjailija Minna Rytisalo veti pääkirjaston Minnansalin ääriään myöten täyteen – vaikuttajan Jyväskylän-vuodet nousevat nyt uuteen arvoon

Kaksikko ryösti kaupan Paraisilla, poliisi nappasi epäillyt koiran avulla

Väitöstutkimus: D-vitamiinin puutos vaikuttaa useiden sairauksien syntyyn – tämän verran suomalainen tarvitsee ravintolisää päivässä

Linja-auto ja aura-auto kolaroivat jäisellä tiellä Loimaalla –  matkustajat selvisivät säikähdyksellä

Turistibussi jumahti jyrkkään ylämäkeen Riihivuorentiellä ja valui päin puita ja sähkölinjoja – yksi loukkaantui

Vuoden Matti on meteorologi Matti Huutonen – Nykänen sai tittelin ensimmäisenä 1983

Viikonloppu lämmin koko maassa, vuoden korkein lämpötila mitattiin Juupajoella – pakkanen häätää kevään tunnun ensi viikolla

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.