Kuvat: Jeesus voitti politiikan

Jeesus-marssi houkutteli Jyväskylässä tänä vappuna kadulle enemmän väkeä kuin perinteinen vappumarssi. Silmämääräisesti marssien osallistujamäärissä oli selkeä ero.

Kristillisten seurakuntien yhteistapahtuma järjestettiin tällä erää toisen kerran peräkkäin.

– Viime vuonna paikalla oli noin 700 ihmistä. Nyt osallistujia oli saman verran tai vieläkin enemmän, Jyväskylän Helluntaiseurakunnan seurakunnanjohtaja Jyrki Palmi kertoo.

Samaan aikaan Jyväskylässä järjestettiin myös poliittinen vappumarssi. Joukon alkupäässä marssinut Ari Harlamow arvio paikalla olleen ainakin 500–600 ihmistä.

Harlamow toimii vappumarssin järjestäneen SAK:n Jyväskylän alueen paikallisjärjestön varapuheenjohtajana.

Jeesus-marssi on työväen vappumarssin rinnalla uusi tulokas. Suomalaista työväen vappua on vietetty vuodesta 1890 saakka, kun taas Jeesus-marssi on sata vuotta nuorempi. Sen juuret ovat 1990-luvun alun Englannissa, josta marssiliike levisi nopeasti ympäri maailman.

Jyväskylässäkin seurakunnat järjestivät Jeesus-marssin 1990-luvulla neljä kertaa. Parhaimmillaan osallistujia oli jopa yli tuhat. Seurakuntien Jeesus-marsseissa oli kuitenkin välillä vuosien tauko, jolloin vastaava tapahtuma oli yksityisten ihmisten järjestämä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .