Jehovan todistajien valtakunnansali tuhoutui tulipalossa Pöytyällä

Jehovan todistajien valtakunnansali on tuhoutunut tulipalossa Pöytyällä Varsinais-Suomessa. Poliisista kerrotaan, että puurakennuksen aamuyöllä syttynyt palo on saatu sammutettua.

Jehovan todistajat ilmoitti STT:lle, että viranomaiset epäilevät palon olleen tuhopoltto.

Pelastuslaitoksen mukaan vain rakennuksen ulkoseinät ovat enää pystyssä. Rakennus on poliisin mukaan mitä ilmeisimmin korjauskelvoton.

Kukaan ei tiettävästi loukkaantunut valtakunnansalin palossa. Poliisi ja pelastuslaitos ovat aloittaneet aamupäivällä teknisen tutkinnan palopaikalla.

Samaa rakennusta yritettiin poliisin mukaan sytyttää ulkopuolelta jo viime viikon lauantain ja sunnuntain välisenä aikana.

Poliisi tutkii tekoja törkeänä tuhotyön yrityksenä ja törkeänä tuhotyönä. Rikoskomisario Kristiina Kontion mukaan poliisi ei tutkinnallisista syistä kerro tarkemmin, millä perusteilla paloja epäillään tahallisesti sytytetyiksi.

Poliisin mukaan tässä vaiheessa tutkintaa tekijästä ei ole vielä havaintoa. Myöskään teon motiivista ei ole vielä selvyyttä.

Valtakunnansali sijaitsee Pyhäjärven eteläpäässä Hinnerjoentiellä. Hälytys palosta tuli hieman kello kahden jälkeen aamuyöllä. Palokunnan saapuessa paikalle noin 150-neliöinen rakennus oli täydessä tulessa ja katto romahtanut.

Paloa oli sammuttamassa kymmenkunta pelastusyksikköä.

"Onneksi salien verkko on tiheä"

Hinnerjoentien valtakunnansali on ollut seurakuntalaisille tärkeä kokoontumispaikka, jossa on käyty viikoittain, kertoi Jehovan todistajien tiedottaja Jukka Palonen. Rakennuksessa on niin ikään pidetty kahdesti viikossa raamatullisia opetus- ja luentotilaisuuksia, jotka ovat olleet kaikille avoimia.

–  Onneksi meillä on Lounais-Suomessa tiheä valtakunnansalien verkko. Pöytyälläkin on kaksi salia. Seurakuntalaiset siirtyvät käyttämään lähiseudun valtakunnansaleja, joten hengelliseen toimintaan ei tule minkäänlaista katkoa, Palonen täydensi.

Hänen mukaansa poliisi aloitti rikostutkimukset jo pari päivää sitten, kun valtakunnansalia oli yritetty ensi kertaa sytyttää palamaan.

–  Muualla Suomessa meillä ei ole viime aikoina ollut suurempia ongelmia ilkivallan kanssa, Jehovan todistajien tiedottaja lisäsi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Keski-Suomen rajalla käynnistyy uuden tuulivoima-alueen rakentaminen tällä viikolla

Tietosuojaongelma kaupparekisterin tietopalvelussa, 144 henkilön tiedot näkyneet virheellisesti

Jyväskyläläiset Mi Reh ja Dar Meh hankkivat asuntolainan käsirahan mustikoita poimimalla – pankki epäili rahanpesusta

Marjoista rahaa talven varalle – Pentti Jeronen suivaantui yrityksille, mutta yksityishenkilöille mustikkaa menee

Nelostien rinnakkaistien uusi osuus Hirvaskankaalla otetaan ensi viikolla käyttöön murskepintaisena – muutoksia myös joukkoliikenteen pysäkkijärjestelyihin

Osa ilman opiskelupaikkaa jääneistä nuorista kiinnostuneita jatko-ohjauspalvelusta – korkeakoulupaikan saa vain kolmasosa

Nyt puhuu Jyväskylän vankilassa pitkää rangaistusta suorittava Markus: "Minusta vaarallisempia ovat sellaiset ihmiset, jotka eivät ole vielä tehneet virheitä"

Evakuoidulle sataa apua, mutta vakuutusyhtiöt ovat olleet vaitonaisia – "En tiedä miten pitkään ja missä voin majoittua"

Yön uutiskooste: MV-julkaisun rikoksista tuomio tänään – Ehdottomaan vankeuteen tuomittu Ilja Janitskin kuoli alkuvuodesta

Kymmenet tuhannet kiinteistöt eivät vieläkään täytä "paskalain" vaatimuksia – Valvontaa tehdään lähinnä naapurien valitusten perusteella

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.