Jennasta tuli narkkari 11-vuotiaana: "Mäntä piti painaa pohjaan vaikka ei tehnyt mieli"

Koulukiusatusta ja ylivilkkaasta Jenna Karjalaisesta tuli narkkari 11-vuotiaana, kun vieras mies tarjosi hänelle amfetamiinia.

Nyt, 15 vuotta myöhemmin, Karjalainen pitää blogia, jossa hän kertoo avoimesti elämästään huumeiden sekakäyttäjänä ja yrityksistään päästä kuiville. Karjalaisen vuosi sitten aloittamaa Hulttiotytön blogia on käyty lukemassa yli puoli miljoonaa kertaa. Ajatus blogista tuli korvaushoidossa.

– Tarkoitus oli käydä omia asioitani läpi niin, että niiden kanssa voi elää. En romantisoi huumeita vaan haluan kertoa, mistä niissä on kyse ja mitä niistä voi seurata, Karjalainen kertoo Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa.

Sanottavaa riittää, sillä Karjalainen, 26, on elänyt huumeidenkäyttäjänä puolet elämästään. Niihin vuosiin mahtuu paljon pahaa: seksuaalista väkivaltaa ja hakkaavia ex-poikaystäviä, varastelua, rattijuopumuksia ja huumausainerikoksia. Matkan varrella ensimmäisten kokeilujen elämys vaihtui viha-rakkaussuhteeksi.

– Ruiskun mäntä piti joskus painaa pohjaan, vaikka itketti eikä tehnyt mieli. Niin meni monta vuotta.

Karjalainen kuului lapsena päihdekäytön riskiryhmään, sillä hänellä diagnosoitiin 13-vuotiaana aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriö ADHD. Siihen ei kuitenkaan annettu lääkehoitoa. Lääkkeiden sijasta Jenna käytti amfetamiinia.

– Koulussa opettajat eivät välttämättä huomanneet käyttöä, kun olin aina käyttäytynyt vähän epämääräisesti. Kun olin vetänyt piriä, pystyin keskittymään paremmin.

Karjalaisen tilityksiä ovat käyneet kommentoimassa niin narkomaanit ja heidän omaisensa kuin päihdetyöntekijätkin.

– Monen kanssa olen ruvennut juttelemaan sähköpostilla. Minusta on mukava auttaa toisia ja kuulla erilaisia tarinoita ja huomata, et¬ten ole yksin, Karjalainen sanoo.

Lue koko haastattelu Sunnuntaisuomalaisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.