Jo neljää kansanedustajaa epäillään vaalirahatutkinnoissa

Keskustan Antti Kaikkonen ei ole ainoa nykykansanedustaja, jota poliisi epäilee rikoksesta vaalirahatutkinnoissa. Kansanedustajaepäiltyjä on ainakin neljä, joiden lisäksi epäiltynä on entinen keskustan kansanedustaja Jukka Vihriälä.

Eniten epäiltyjä kansanedustajia on riveissään kokoomuksella. Rikoksista epäillään Marja Tiuraa, Sampsa Katajaa ja Ilkka Kanervaa.

Tiuran rikosepäily koskee lahjuksen ottamista elinkeinotoiminnassa. Helsingin poliisin tutkimassa jutussa vaalirahoittaja Nova Groupin epäillään hamunneen aitoolaisen Anna Tapion koulun peruskorjausurakkaa itselleen. Tiura istui säätiön hallituksessa.

Toinen Helsingin poliisin tutkittavaksi päätynyt kansanedustaja on Ilkka Kanerva, jota epäillään lahjuksen ottamisesta. Epäily liittyy siihen, että Nova tuki silloisen ulkoministeri Kanervan 60-vuotispäiviä noin 17 000 eurolla.

Kolmas rikoksesta epäilty kansanedustaja on Sampsa Kataja, jota epäillään virka-aseman väärinkäyttämisestä ja lahjuksen vastaanottamisesta Rovaniemen kelkkatehdasjutussa. Kataja oli päättämässä Kuntien eläkevakuutuksen Kevan hallituksessa kelkkatehtaan rahoittamisesta. Hankkeen takana oli Nova Group, ja Kataja sai Nova-taustaiselta Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistykseltä vaalitukea.

Katajaa ei ole toistaiseksi kuultu, joten hän saattaa vielä vapautua rikosepäilyistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Valvirassa pohditaan, pitäisikö esteettisille hoidoille laatia ohjeistus – nyt laki ei ota kantaa siihen, kuka saa ruiskuttaa täyteaineita ja tehdä vampyyrihoitoja

Jatkuvan koulutuksen eväät luodaan jo kotona

Raskas liikenne joutuu poliisin tehosyyniin tällä viikolla

Poliisi valvoo raskasta liikennettä tehostetusti koko maassa alkavalla viikolla – ajo- ja lepoaikojen noudattaminen valvonnan painopisteinä

Buddhalaisen luostarin avajaiset keräsivät väkeä Kuopion Syväinniemeen – päämunkille lahjaksi ruisleipää

John Smith -festivaali ei juuri poliisia työllistänyt – "Päästiin aika vähällä"

Viikon vanha luvaton nuotio sytytti maastopalon saaressa Jyväskylässä – "Nuotiopohja pitäisi aina olla kiviainesta, ettei kuumuus siirry maahan"

Saksiniekkoja saadaan tänä vuonna kohtalaisesti tai hyvin – Rapubiologi: "Suomalaiset syövät enemmän rapuja kuin kykenemme ravustamaan"

Eläinsuojelulain uudistusta edeltää vielä kiista sikaloista – ministeri haluaa vuosikausia valmistellun lain valmiiksi ensi vuonna

Suomessa EU-maiden viidenneksi kallein bensa tällä viikolla – näissä maissa automatkaajan kannattaa tankata

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.