Jo neljää kansanedustajaa epäillään vaalirahatutkinnoissa

Keskustan Antti Kaikkonen ei ole ainoa nykykansanedustaja, jota poliisi epäilee rikoksesta vaalirahatutkinnoissa. Kansanedustajaepäiltyjä on ainakin neljä, joiden lisäksi epäiltynä on entinen keskustan kansanedustaja Jukka Vihriälä.

Eniten epäiltyjä kansanedustajia on riveissään kokoomuksella. Rikoksista epäillään Marja Tiuraa, Sampsa Katajaa ja Ilkka Kanervaa.

Tiuran rikosepäily koskee lahjuksen ottamista elinkeinotoiminnassa. Helsingin poliisin tutkimassa jutussa vaalirahoittaja Nova Groupin epäillään hamunneen aitoolaisen Anna Tapion koulun peruskorjausurakkaa itselleen. Tiura istui säätiön hallituksessa.

Toinen Helsingin poliisin tutkittavaksi päätynyt kansanedustaja on Ilkka Kanerva, jota epäillään lahjuksen ottamisesta. Epäily liittyy siihen, että Nova tuki silloisen ulkoministeri Kanervan 60-vuotispäiviä noin 17 000 eurolla.

Kolmas rikoksesta epäilty kansanedustaja on Sampsa Kataja, jota epäillään virka-aseman väärinkäyttämisestä ja lahjuksen vastaanottamisesta Rovaniemen kelkkatehdasjutussa. Kataja oli päättämässä Kuntien eläkevakuutuksen Kevan hallituksessa kelkkatehtaan rahoittamisesta. Hankkeen takana oli Nova Group, ja Kataja sai Nova-taustaiselta Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistykseltä vaalitukea.

Katajaa ei ole toistaiseksi kuultu, joten hän saattaa vielä vapautua rikosepäilyistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.